У Тернополі вперше в області замінили серцевий клапан без відкритої операції

У Тернополі вперше в області замінили серцевий клапан без відкритої операції

В Тернопільській обласній лікарні вперше в області виконали процедуру черезшкірної імплантації аортального клапана – TAVI (Transcatheter aortic valve implantation) .

Про це повідомили в Тернопільській обласній клінічній лікарні.

— Ми маємо чудову новину, яка може сприяти порятунку ще більшої кількості життів завдяки новітнім технологіям, які впроваджують лікарі Тернопільської обласної клінічної лікарні! — йдеться у повідомленні медзакладу.

Спільно з кардіохірургічним відділенням у відділенні інтервенційної радіології, кардіології та реперфузійної терапії вперше в області виконали процедуру черезшкірної імплантації аортального клапана – TAVI (Transcatheter aortic valve implantation) .

Відео дня

Такі втручання виконують тим пацієнтам, кому протипоказана відкрита кардіохірургічна операція через високу ймовірність смерті та важких ускладнень.

Ця процедура дозволяє замінити критично звужений (стенозований) аортальний клапан серця, не відкриваючи грудну порожнину. Втручання виконується через 6-міліметровий розріз в стегновій артерії. Це означає, що пацієнти можуть повернутися до звичайного життя набагато швидше, ніж при традиційних кардіохірургічних методах операції.

Через стегнову артерію в аорту доставляють балон, яким розширюють отвір хворого клапана. Потім встановлюють штучний клапан за допомогою трубочки діаметром до 5 мм. Видалення власного клапана пацієнта не потрібне: протез просто притискає його до стінок, позаяк він фіксується за рахунок розпираючої сили.

—  Ми дуже горді, що можемо запропонувати цей інноваційний метод лікування нашим пацієнтам. Наша команда висококваліфікованих фахівців завжди тримає руку на пульсі найсучасніших технологій та методів лікування, — зазначають медики. — Якщо ви або хтось з вашої родини потребуєте медичної допомоги з приводу захворювань серця, не соромтеся звернутися до нас. Ми завжди готові допомогти вам та вашим близьким повернутися до здорового способу життя.

Довідка
Операцію виконали 79-річному пацієнту, дагноз: дегенеративна вада аортального клапана, фіброкальциноз аортального клапана з тяжким стенозом. Імплантовано клапан Evolut R виробництва Medtronic.

Оперативне втручання виконали за участі: зав. відділення інтервенційної радіології Маслія Б.Я., зав. відділенням кардіохірургії: Мороз В.С. проктора, зав. відділенням рентгенендоваскулярної діагностики та лікування ДУ «Інститут серця МОЗ України» Хохлова А.В., лікаря відділення інтервенційної радіології Вівчар В.П., лікаря-інтерна Хміля М.Є., анестезіологів: Кучеренка С.В., Михайленка О. О., операційних медсестер: Сміх Д. Н., Бакалець Н. П., медсестри-анестезиста Ковальчук І. В., проктора компанії Medtronic: Марцинюк І. О.

Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли про цікаву операцію кесарського розрізу, операції такої складності виконують лише в Тернопільському обласному перинатальному центрі.

 

Читайте також

Лікарі Тернополя отримали нове обладнання і провели першу надскладну операцію

Цікавий клінічний випадок: в Тернопільському перинатальному центрі провели складну операцію

Вперше у Тернопільській області медики виконали складну операцію на судинах мозку

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Галина Говенко

    А ви кажете,що у нас нема хороших спеціалістів-лікарів...ще які є
  • Olha Baran

    УДАЧІ НАШИМ МЕДИКАМ І МІЦНОГО ЗДОРОВ'Я ПАЦІЄНТАМ!
  • Євроклуб "Тернопільська центральна дитяча бібліотека"

    ❤️❤️❤️❤️
  • Наталья Гнатовская

    Браво, достойно наші лікарі найкращі, але ж це мабуть дорого

keyboard_arrow_up