Лікарі Тернополя отримали нове обладнання і провели першу надскладну операцію

Лікарі Тернополя отримали нове обладнання і провели першу надскладну операцію

Ні пандемія, ні війна не зупиняє наш народ. Тернополяни відкривають бізнес, народжують дітей та проводять надскладні операції. 

Так, відтепер у Тернопільській обласній психоневрологічній лікарні доступні операції на судинах головного мозку із застосуванням ангіографічної рентгенівської системи Artis One. 

Про це на власній сторінці у Фейсбук повідомив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш. Як проводили операцію, можна переглянути на відео нижче. 

Відео дня

Сучасні ангіографи моделі Artis One дозволяють лікарям обстежувати і лікувати патології судин різних органів і систем, а також визначати місце звуження, закупорки чи розширення судини, наявність внутрішньої кровотечі. А також кардіологи та нейрохірурги максимально оперативно надавати медичну допомогу у випадку інсульту чи інфаркту міокарда.

Обладнання коштує майже дев’ять мільйонів гривень. Придбати лікарні його вдалося за підтримки Міністерства охорони здоров’я України. Як повідомляють на офіційнійному сайті Міністерства, такі ангіографи передбачені для встановлення в 24 опорних лікарнях по всій Україні. 

Також у лікувальному закладі відновлено нейрохірургічне  відділення, до складу якого входить операційний блок та відділення інтенсивної терапії. 

Місцеві жителі Тернопільщини приємно здивовані, що попри воєнний стан медицина крокує вперед. А операції, які ще кілька років тому робили виключно за кордоном, вже доступні і в рідному Тернополі. 

– Дуже добре не треба буде хтозна-куди їздити. Ще хороших, толкових лікарів і вам немає ціни, – пише тернополянка Любов Пігій

– Щира вдячність за людяність та великий професіоналізм завідуючому відділенню Андрію Миколайовичу Мусієнко. Лікарю, ви – Людина з великої букви, завжди готові прийти на допомогу кожній людині, незалежно від статусу в суспільстві. Хай завжди Вам щастить! Безмежна вдячність від родини Вонс, – додала пані Світлана

А ось Мар’яна Остапенко просто називає фахівців у білих халатах янголятами із золотими руками. 

Сподіваємося, нове обладнання допоможе тернопільським лікарям врятувати якомога більше життів.

Читайте також:

Рятував захисників та поранених цивільних: історія херсонського нейрохірурга, який переїхав до Тернополя

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up