Майстер Йода в Тернополі обійшовся у 8 тисяч доларів. ТОП-5 курйозних пам'ятників - де стоять і чи потрібні

Майстер Йода в Тернополі обійшовся у 8 тисяч доларів. ТОП-5 курйозних пам'ятників - де стоять і чи потрібні
  • Незвичайну скульптуру в Тернополі планували створити ще два роки тому. Автори переконують: вона не лише може привабити туристів, а й має особливий іронічний сенс.
  • Майстер Йода "одягнув" маску і зустрічає гостей біля одного з закладів харчування. Це місце для нього тимчасове. Куди він переїде далі та на які ще ініціативи витрачали гроші, читайте в тексті. 

Усе розпочалось із петиції про створення пам'ятника Майстру Йоді, яку зареєстрував тернополянин Сергій Кутузов в березні 2018-го року.

Нагадаємо, що вона звучала так: "Одним з переможців проектів громадського бюджету у 2017 року став "Пам'ятник вчителю". Оскільки проєкту даного пам'ятнику досі немає, пропоную встановити в Тернополі скульптуру всесвітньо відомому вчителю - Майстру Йоді".

Тернополяни підтримали петицію про встановлення пам'ятника вчителю Майстру Йоді

Відео дня

Так чоловік відреагував на резонанс довкола пам'ятника Вчителю, на який з бюджету міста витратили понад мільйон гривень. Деталі про це у матеріалі "Пам’ятник вчителю нарешті завершили: який він, що означає і в скільки обійшовся місту"

Кошти збирали небайдужі?

Журналісти "20 хвилин" поспілкувались із ініціатором створення скульптури Сергієм Кутузовим. Фото пам'ятника він опублікував у соцмережах на сторінці, яку створили під іменем персонажа. 

- Майстер Йода був готовий ще на початку осені цього року, - каже чоловік. - Але зараз постійного місця для нього ще не знайшлось. Тому тимчасово він гостює біля одного з закладів харчування на вулиці Качали. 

За словами ініціатора, обійшовся пам'ятник приблизно у 8 тисяч доларів. Більшість коштів на роботу виділив сам Сергій Кутузов. Нагадаємо, про те як збирали кошти, ми розповідали у матеріалі "Пам'ятнику Майстру Йоді в Тернополі бути: збирають кошти і вже відомо місце встановлення"

"Головний Лисий" у Тернополі

Заклад, де зараз стоїть пам'ятник відомий в Тернополі і тим, що його власник Тарас Ковальчук вирішив на час "Карантину вихідного дня" перетворити його в релігійну організацію з назвою "Братство Лисих".

Більше про це читайте в матеріалі: "Як підприємець з Тернополя вирішив "обійти" карантин та створив у клубі храм. Чи законно це?"

- Тимчасово Майстер Йода завітав до нас. Я дізнався, що пам'ятник готовий і запитав ініціатора чи може він "погостювати" у нас. На скільки часу, поки що сказати не можемо. Він зустрічає гостей у масці, адже зараз карантинні обмеження і ми не хочемо, щоб він захворів, - посміхається пан Ковальчук. - Майстер Йода - один з найвідоміших лисих. Тому він дуже гарно вписався у нашому "храмі". 

Тарас Ковальчук каже, що за два дні, відколи встановили пам'ятник, сфотографуватись біля нього прийшли чимало тернополян. 

Ну що сказати - гарний маркетинговий хід. І, вочевидь, місце розміщення скульптури було продуманим. Адже тепер пан Ковальчук має додаткову можливість приваблювати нових відвідувачів. 

Спочатку - храм, потім - Йода... 

Де пам'ятник буде стояти постійно?

Як пояснив Сергій Кутузов, наразі постійного місця для Йоди не знайшлось. Та й додаткові кошти на встановлення потрібні. 

- Не все так просто. Ми витратили не так мало коштів на створення пам'ятника. А зараз знову збирати кошти на встановлення, особливо в такій складній ситуації, не дуже доречно, - каже автор ідеї. 

Ймовірно, місце для нього в міськради проситимуть через петицію.

Про те чи вже були звернення у міську раду щодо виділення постійного місця для встановлення пам'ятника Майстру Йоді, ми запитали в пресслужби установи. Наразі очікуємо на відповідь.

Курйозні пам'ятники в місті

У місті вже є скульптури, які отримали неоднозначну оцінку містян та гостей Файного. Звучало на їх рахунок і чимало критики. 

Ми зібрали ТОП-5 незвичних та іронічних постаментів.

1. Пам'ятник-стілець біля входу в ТЦ "Атріум"

2. Пам'ятник людині-невидимці. Неподалік ТЦ "Атріум"

3. Пам'ятник Бджілці-трудівниці на бульварі Шевченка. 

4. Напівпам'ятник "Випадкова зустріч" на Театральному майдані.  

5. Пам'ятник зубу мудрості. Проспект С. Бандери

Проголосуйте в опитуванні про те, чи сподобався вам пам'ятник. Та чи варто витрачати гроші на такі ініціативи. 

Опитування

Чи подобається вам пам'ятник Майстру Йоді

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Альона Уманська

    Інтересно, хто дав дозвіл на таке жахіття в такому красивому місті як Тернопіль?Думайте перед тим як щось робити 😭😫
  • Leyton Smith

    Якась хреновина вийшла,а не Йода...
  • Ihor Lipko

    🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
  • Ларіса Музичук

    🙆
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up