Партнер рубрики Події

У Тернополі з 5 травня, можливо, послаблять карантинні заходи. Ринки поки що працювати не будуть

У Тернополі з 5 травня, можливо, послаблять карантинні заходи. Ринки поки що працювати не будуть
  • На засіданні оперативного штабу з протидії коронавірусу обговорили рішення про дозвіл роботи деяким галузям господарювання. Проте рішень наразі не приймають. Мовляв, за вихідні ситуація може змінитись. 
  • Зокрема, йдеться і про дозвіл роботи ринків. Їхні керівники відмовилися відновлювати роботу з 1 травня, кажуть у міськраді.

З карантину Україна виходитиме у декілька етапів, починаючи з 11 травня. Таке рішення оприлюднив кабмін 25 квітня

Деякі заходи із послаблення карантинного режиму, ймовірно, введуть із 5 травня, якщо за вихідні не буде різкого збільшення хворих.

За попередньою інформацією, відкриватимуть ті установи, що потрібні для жителів Тернополя. Міжміські автобусні маршрути поки що відкривати не будуть, щоб обмежити наплив людей із інших населених пунктів. 

Відео дня

-У нас відбулась зустріч із представниками бізнесу, і  лікарі-епідеміологи опрацьовують можливі варіанти відновлення роботи певних установ, - сказав заступник заступник керівника обласного лабораторного центру Володимир Паничев. - Наше бачення залишається таким, про яке ми говорили раніше. Ми готові до компромісу. Проте, ми вважаємо, що першими мають запрацювати об'єкти на суб'єкти, що працюють на надання послуг міському населенню. 

Ринки не працюватимуть до 11 травня 

Обговорили також  можливість відкриття ринків із їх керівниками. Нагадаємо, ще вчора у міськраді говорили про те, що ринки можуть відкрити ще до кінця цього тижня. 

Йдеться про можливість відкриття ринків 1 травня за умов виконання карантинних заходів. Однак ті наразі повідомили, що не готові забезпечити дотримання вимог карантину. Зокрема, на продовольчих ринках керівники не мають змоги забезпечити дотримання дистанції, безпечної кількості людей на певній території та інших обмежувальних заходів в приміщеннях.

Працюватимуть деякі заклади 

Із 5 травня планують відкривати заклади, що працюватимуть за системою "на виніс".

- Зокрема, плануємо дозволити роботу закладів ресторанного та громадського харчування із застосування адресної доставки з вимогою санітарної обробки приміщень не рідше, ніж двічі на день. Об'єктів торгівлі продуктами швидкого харчування в одноразовому пакуванні, в тому числі,  морозивом, охолоджувальними напоями, кавою та іншими напоями з забороною вживання на місці та вимогами санітарної обробки, - зазначили під час засідання штабу. 

Проте остаточного рішення про відкриття таких закладів поки що немає. Члени штабу вирішили дочекатись статистики за вихідні. Якщо захворюваність раптово не зросте, рішення вступить у дію. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • wham

    Є багато людей які приховують хворобу.
  • Марія

    Як рестораны то мають дозволити, а інші державні установи чому Не відкрити такі як отримати права, категорію на транспортний засіб щоб піти на роботу бо без категорії неберуть. Тому сиджу вже два місяці без роботи бо карантин, а жити і годувати сімю немає за що. Тому прошу владу подумайте що потрібно перш за все відкривати
  • Віктор Бойко

    Транспорт буде в останню чергу, якщо комусь не ясно.
  • Alla Derehuz

    Яке морозиво,транспорт людям потрібен.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up