Партнер рубрики Події

У Тернополі з евакуаційного потяга зустріли понад пів сотні евакуйованих з Донеччини

У Тернополі з евакуаційного потяга зустріли понад пів сотні евакуйованих з Донеччини

Діти і дорослі прибули до нашої області з Донеччини, шукаючи порятунку.

Більше пів сотні дорослих та дітей зустріли 11 листопада тернопільські рятувальники з евакуаційного потяга.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС в Тернопільській області.

Всі ці люди прибули до нашої області з Донеччини, шукаючи порятунку.

Відео дня

Спільно з рятувальниками працювали психологи ДСНС. Роботи вистачало усім. Адже крім фізичної допомоги наляканих війною та відірваних від звичного життя людей ще й потрібно було підтримати морально, надати інформаційну та психологічну допомогу.

Нагадаємо, цього місяця на Тернопільщину періодично прибувають евакуйовані мешканці Донеччини. Це вже третій евакуаційний потяг з Донеччини, який прибув у Тернопіль. Перший рейс вирушив з Донецької області 2 листопада, а вже 3 листопада понад 80 внутрішньо переміщених осіб приїхали із зони бойових дій у Тернопіль. 7 листопада, рятувальники зустріли потяг з 28 жителями Донеччини. Серед них — 5 дітей.

Такі поїзди курсуватимуть по парних числах кожні чотири дні. У листопаді запланували рейси ще на 14, 18, 22, 26, 30 числа.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (199)
  • Мария Раковская

    Читаю коментарі і думаю таки ви суки  якби ви втікали від ворога то ті кляті рускоязичні вас би прихистили  скільки в вас ненависті  але я знаю ви сусід з сусідом сваритесь і проклинаєте одне одного потім бігаєте кожну неділю до церкви то Бог вам суддя
  • Ніна Мартинюк

    Чого на західну Україну? З такого малого села їдуть і не було Києва чи інших міст? Засаляють до нас про російських, ми для них бандерівці! Знову будуть бігати із сокирою і кричати що ми у всьому винні і пиячити, скільки вовка не годуй всеодно вліс дивиться! Заселяють до нас спеціально, щей на Микулинецькій хати їм будувати будуть, наші роки чекають ніхто небудує!!!
  • Анна Редуненко

    Всі хто тут пишуть про українську мову, заткніть свої пельки! Переважно західна Україна, бо історично так склалося що південна , та Східна Україна говорять російською мовою. І воюють і вмирають наші хлопці і російськомовні також! І президент також! Потрібен час, і програма державного рівня, щоб люди почали говорити українською,для цього вони мають чути цю мову скрізь, і навіть якщо не захочуть автоматично заговорять. Це не провина людей! І не треба нікого цькувати за мову. Будьте людьми перш за все,а не свинями. Бо війна невипадково прийшла до нас, люди стали гірше за хробаків, хоча в хробаків я поважаю більше! Поки будете ненавидіти, не буде миру і злагоди в країні. Зараз час зрозуміти свої помилки.
  • Viktoria Dmytrivna

    Головне до них рос не розмовляти. Лише українською, а там і підівчаться!

keyboard_arrow_up