Партнер рубрики Події

У Тернополі замінували авто- та залізничний вокзали (пряма трансляція)

У Тернополі замінували авто- та залізничний вокзали (пряма трансляція)
  • Повідомлення про замінування тернопільських вокзалів правоохоронці отримали о 10.30 в п'ятницю, 9 листопада.
  • Евакуювали майже півтисячі людей. Жодних вибухових пристроїв спецслужби не знайшли. 

Про замінування тернопільських вокзалів у редакцію "20 хвилин" повідомили читачі близько 11.00. Через кілька хвилин журналістка побачила обгороджений стрічкою вхід у приміщення залізничного вокзалу та евакуйованих людей. На місці працювали вибухотехніки, кінологи, слідчо-оперативні групи та інші підрозділи реагування.

Близько 11.10 підполковник поліції, начальник вибухотехнічного відділу ГУ Нацполіції в Тернопільській області Ігор Васьків повідомив, що вибухівки на залізничному вокзалі не знайшли.

- Інформація про замінування вокзалів у Тернополі надійшло електронним листом в обласну прокуратуру, - каже пан Васьків. - На всі три автовокзали виїхали служби, провели огляд. Інформація не підтвердилась. 

Відео дня

 

 

 

 

 

Близько 11. 20 тернопільський центральний автовокзал теж уже відкрили, як і малий автовокзал. Там вибухівки теж не знайшли.

Такі повідомлення про замінування правоохоронці отримують регулярно, але, як правило, вони не підтверджуються. А інформація надходить з непідконтрольних територій України. Тому дізнатись від кого повідомлення - практично неможливо.

Зазар вирішується питання про внесення відомостей за фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності (стаття 259 ККУ) до ЄРДР.

Нагадаємо, хибний виклик спецслужб обходиться тернополянам до 50 000 грн. Найбільше неправдивих викликів про замінування, кажуть в поліції. Часто є виклики про замінування шкіл під час здачі екзаменів, про замінування ресторанів, бо комусь з сусідніх будинків музика заважала. Таке повідомлення за собою тягне серйозні збитки.

- На такі виклики виїжджає не одна служба: прокуратура, поліція, СБУ, медики, пожежники, вибухотехнічна служба та інші, - кажуть в ГУ Нацполіції в Тернопільській області. - Вони оглядають територію, евакуйовують людей. Збитки за такий виклик в середньому сягають від 40 до 50 тисяч гривень.

Але той, хто повідомив про неправдиве замінування, крім штрафу за хибний виклик, тепер ще зобов'язаний відшкодувати збитки всім службам. Якщо встановлюють, хто повідомив про неправдиве замінування, то за рішенням суду ця людина має заплатити штраф 2600 гривень і відшкодувати збитки. Це на перший раз. Якщо це повторний випадок, то наступає кримінальна відповідальність.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Искра

    Вспоминайте слова которые власть стирает из памяти народа: СССР; Зарплата по труду; Ленин; Равенство; Справедливость; Дружба Народов; Мир во всём Мире; Большевики; Коммунисты; Уверенность в завтрашнем дне; Человек человеку друг, товарищ и брат.
    Составьте из них правильные предложения!

    Anonymous reply Искра

    Комуняку на гілляку. Де більшовики і комуністи - там голодомор, терор і війна. Впевненість у завтрашньому дні - завтрашній день, як і сьогоднішній  буде проведено у чергах за продуктами. А ще впевненість в тому, що на новий рік буде олів'є, бо раз на рік на роботі дадуть новорічний продуктовий делікатесний набір дефіцитів: банки горошку, баночки майонезу і консерви "шпроти в олії".

    Искра reply Anonymous

    Та брешеш ти, убогий.
  • Таня Олійник

    Збитки за такий виклик в середньому сягають від 40 до 50 тисяч гривень.
    На що це мені цікаво такі збитки?  що задницю потривожили? Ну провірили і добре шо все не підтвердилося. Збитки рахують.😦😦😲

    Marcus Aurelius reply Таня Олійник

    Якраз їм це йде на користь, як тренування. І за це платиться зарплата. А збитки несе тільки замінована установа, бо паралізується робота.

    Marcus Aurelius reply Marcus Aurelius

    Це класична проблема в багатьох країнах вже багато років. І рішення їй не знайдено.
  • Вітьок

    Шпана балується... На уроках скучно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up