Хибний виклик спецслужб обходиться тернополянам до 50 000 грн

Хибний виклик спецслужб обходиться тернополянам до 50 000 грн
  • "Ало, замінували школу, вокзал, вкрали авто", - такі хибні виклики до спецслужб надходять чи не щодня.
  • Виїзд спецслужб на місце події недешевий - і все це за кошти платників податків.

Хибних викликів, на які виїжджають чи не усі спецслужби, у Тернополі щодня є по кілька і платять за них тернополяни своїми податками.

За хибний виклик - стаття

В ГУ Нацполіції в Тернопільській області пояснюють, що всі виклики надходять на лінію "102", де цілодобово чергує шестеро працівників. Через спеціальну програму всі дзвінки, які надходять на лінію, дублюються на всі патрулі, які їздять містом: і патрульні, і групи швидкого реагування. Наприклад, виклик на вул. Вербицького і туди їде екіпаж, який найближче до місця виклику.

- Приїжджає туди поліція, а там нічого не сталось, - кажуть в управлінні. - За хибний виклик поліції є стаття 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ми дуже часто складаємо протоколи за цією статтею.

Відео дня

Сімейні скандали і "викрадені" авто

Як кажуть в управлінні, майже щотижня вони отримують виклики про крадіжку авто. Наприклад, водій завжди залишає авто в дворі біля будинку. А приїхав в нетверезому стані, в дворі не було місця, і він залишив авто десь іншої сторони будинку. Поліцейські приїжджають і знаходять авто за будинком.

- Часто є виклики через сімейні скандали, - кажуть в управлінні. - Поки поліція приїжджає, то люди вже помирились або зрозуміли, що приїзд поліції може бути проблемою для них. І коли приїжджають поліцейські, то вони кажуть, щоб не сварились, можливо, то сусіди дзвонили. Але ж всі дзвінки і номери відслідковуються.

Виїзд на "замінування" коштує до 50 000 і ще штраф

Найбільше неправдивих викликів про замінування, кажуть в поліції. Часто є виклики про замінування шкіл під час здачі екзаменів, про замінування ресторанів, бо комусь з сусідніх будинків музика заважала. Таке повідомлення за собою тягне серйозні збитки.

- На такі виклики виїжджає не одна служба: прокуратура, поліція, СБУ, медики, пожежники, вибухотехнічна служба та інші, - кажуть в управлінні. - Вони оглядають територію, евакуйовують людей. Збитки за такий виклик в середньому сягають від 40 до 50 тисяч гривень.

Але той, хто повідомив про неправдиве замінування, крім штрафу за хибний виклик, тепер ще зобов'язаний відшкодувати збитки всім службам.

- Якщо встановлюють, хто повідомив про неправдиве замінування, то за рішенням суду ця людина має заплатити штраф 2600 гривень і відшкодувати збитки, - додають в управлінні. - Це на перший раз. Якщо це повторний випадок, то наступає кримінальна відповідальність.

Штраф до 119 грн

В управлінні патрульної поліції Тернопільської області наводять приклади хибних викликів: чоловік напився і йому немає з ким поговорити, викликав патрульних, каже, що посварився з дружиною, а насправді її в нього навіть немає. Йому нудно. А є виклики, які просто не підтверджуються.

- Якщо брати до прикладу перший випадок, то це завідома неправдивий виклик спецслужб, - кажуть в управлінні. - За це стаття 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штраф від 51 до 119 гривень.

Виїзд на виклик майже за 40 000

Є формула, за якою в управлінні ДСНС в Тернопільській області визначають вартість виїзду пожежного авто. Зараз це 37 100 грн. В цю суму входить пальне, зношувальність техніки, зарплата працівникам, які виїжджають на виклики та інші витрати.

- Ми беремо виділені кошти на нашу службу по області і ділимо на кількість виїздів, - кажуть в управлінні. - Щороку ця сума різна, бо виділяють різну суму на область.

Виїзд "швидкої" - 318 грн

В Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф кажуть, що виклики бувають різними. Може бути потреба в застосуванні ліків або лише госпіталізація. На деяких викликах потрібні ліки і дороговартісні вироби медпризначення, коли потрібна реанімація.

- Кожен виклик має різну ціну, - каже заступник з медичної роботи директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, головний лікар Тернопільської станції екстренної медичної допомоги Ганна Мончак. – Але, підвівши підсумки за перше півріччя 2018-ого року, враховуючи кількість викликів за цей період і кошти, які нам виділили, можемо сказати, що в середньому один виклик вартує 318 гривень.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Evgenij dsp

    брехня повна про 37000-40000, і ніхто цю формулу не покаже. Всі витрати (обладнання, машини, зарплата) на ДСНС, вибухотехніків - планові витрати які постійно закладаються в бюджет на фінансування ДСНС. Але разом з тим місцеві (районні, обласні) відділи ДСНС ще й умудряються обкрадають місцеві бюджети райдержадміністрацій та сіл - купити соляри треба, витратні матеріали (в кінці року перед зимою або в зимовий період січень-лютий) бо грошей немає, а потім ці гроші дснс-овці майже ніколи не вертають (неправильно склали акти прийому-передачі і т. п.)
  • Марія

    А коли приїзджає поліція на місце події(де дійсно є бійка,кров) складають просто протокол і не приймають жодних мір! Це як називається???
  • Петро Білецький

    "Виїзд спецслужб на місце події недешевий - і все це за кошти платників податків." - кіцько ? 5 літрів соляри максимум. Добре шо є такі шутніки бо ті би там засиділись і деградували. А так тримають їх в формі. Молодці хлопці, так тримати
  • Ігор

    https://te.20minut.ua/Podii/foto-dnya-u-seli-na-ternopilschini-vryatuvali-ptashenyat-leleki-10891162.html ну що 40 тис грн бюджетних грошей за пташенят?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up