Партнер рубрики Події

У яких джерелах біля Тернополя зараз не варто набирати воду

У яких джерелах біля Тернополя зараз не варто набирати воду

Воду з джерел в селах Острів, Смиківці, Ступки, Товстолуг та Гаї Гречинські Тернопільського району дослідили фахівці обласного лабораторного центру.

Результати перевірки води у джерелах неподалік Тернополя вони оприлюднили на своїй сторінці у соцмережі. 

Для визначення безпечності води з природних джерел, яка користується великим попитом серед
населення Тернополя та навколишніх сіл фахівці Тернопільського обласного лабораторного центру перевіряють якість питної води за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками щоквартально, йдеться у повідомленні.

Досліджували питну воду з джерел в селах Острів, Смиківці, Ступки, Товстолуг та Гаї Гречинські Тернопільського району.

Відео дня

У II кварталі 2019 року (результат досліджень від 27 червня 2019) якість питної води із природніх джерел сіл Гаї Гречинські, Ступки, Острів та Смиківці Тернопільського району за бактеріологічними показниками не відповідали вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10.

За санітарно-хімічними показниками питна вода у вищевказаних джерелах відповідала вимогам ДСанПіНу. 

За фактом невідповідності питної води із вищевказаних джерел інформовано органам місцевого самоврядування.

Показники якості питної води із природних джерел є нестабільні і залежать від багатьох факторів природного характеру, зокрема рівня стояння ґрунтових вод, кількості опадів, тощо, які можуть мати негативний вплив на її якість та призвести до виникнення гострих кишкових інфекцій та інших інфекційних захворювань.

Нагадаємо, в І кварталі, за результатами лабораторних досліджень від 25 березня 2019 якість питної води із природніх джерел сіл Гаї Гречинські та Ступки Тернопільського району за бактеріологічними показниками не відповідала вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (виділені загальні коліформні бактерії в 100,0 см. куб. при нормі – не більше 1 КУО/ см. куб.). За санітарно-хімічними показниками питна вода у вищевказаних джерелах відповідала вимогам ДСанПіНу. 

В джерелах сіл Острів, Смиківці та Товстолуг Тернопільського району питна вода за бактеріологічними та санітарно-хімічними показниками у зазначений період відповідала вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Віталій Радішевський

    працюю в смиківцях і кожен раз з роботи везу додому воду - ЛЮКС !
  • Ruslan Hardashevskyy

    Потрібно пити з крана вона відповідає всім нормам
  • Наталя Черенко

    В Смиківцях я народилася і вирола там і до цих пір пю джерельну воду і не пускайте дурну буйду вже і до води добралися,то пийте з автоматів,вона взагалі смаку ніякого не має
  • Andrii Dolnyi

    Завжди набираю в Гаях Гречинських, тиждень і більше може стояти і не зеленіє і ніякого запаху не віддає. Правда останім часом дуже помало там вода тече.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up