Партнер рубрики Події

Українцям збільшать відпустку і введуть сієсту

Українцям збільшать відпустку і введуть сієсту
У квітні український парламент повинен прийняти новий Трудовий кодекс, і українців чекає безліч змін, що стосується заробітної плати, відпустки, лікарняного. А також українцям планують ввести сієсту, як у всіх державах Південної Європи.

За словами міністра соцполітики Павла Розенка, буде внесена поправка в ст. 155, згідно з якою працівники отримають можливість додатково відпочивати влітку в спеку.

В Україні почне працювати так звана сієста, яка введена у всіх державах Південної Європи. Всі установи і організації в спеку будуть закриватися о 14 годині, а відновлювати роботу тільки після 16 або 17-ї години.

Також  збільшать й тривалість відпустки з 24 до 28 днів. Введеться пункт «робота на дому», згідно з яким робота поза підприємства повинна оплачуватися також, як і в офісі.
За затримку заробітної плати на роботодавців накладуть пеню. Згідно з новим Трудовим кодексом, роботодавцям заборонять звільняти одиноких батьків і матерів, які мають на утриманні дітей віком до шести років.

Втім, в новому кодексі будуть і не дуже приємні нововведення. За словами Розенка, тепер замість чотирьох місяців лікарняного будуть дозволені тільки  два  місяці, протягом яких працівник може не давати про себе знати роботодавцю.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олег

    А при чому тут сієста до нашого клімату? В нас же не так жарко як в Іспанії чи Італії.

    Анонім reply Олег

    Це один із способів долучення українців до Європи, - ах! я розчулився!...
  • Oksana Lyashenko

    і ще буде введена можливість - відправляти людей за свій рахунок у відпустку на 3 місяці!!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Зеленський підписав закон про штрафи для військовозобов’язаних 14:20 На бульварі Тараса Шевченка облаштовують Алею пам'яті з портретами загиблих героїв photo_camera 14:05 В Раді зареєстрували законопроєкт про скасування позбавлення волі за ухилення від мобілізації 13:00 На Тернопільщині будуть дощі і грози Від читача 12:19 У службі зайнятості Тернопільщини - «єдине вікно» для надання послуг соціально вразливим людям. Зручно, комплексно, інформативно! 12:22 Графік відключення електрики на Тернопільщині (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 11:55 У центрі Тернополя висаджують літні квітники 11:20 Турбує варикоз? Лікуємо варикоз новітнім лазером всього за 60 хв! (новини компаній) 10:46 Рух транспорту перекриють на окремих вулицях в центрі Тернополя 09:30 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 09:15 Ремонт та будівництво: магазини та гуртовні будівельних матеріалів у Тернополі (партнерський проєкт) 09:00 Для молоді організовують вишкіл до Дня Героїв 07:50 У Тернополі тимчасово змінюють маршрут автобуса №12 21:00 Тернопільська «Нива» на виїзді зустрінеться з аутсайдером своєї групи 20:00 Тернополяни з Терцентру взяли участь у фотосесії до Дня вишиванки 19:00 Вийшли на бойові позиції у вишиванках 18:05 Спадок нашої нації: тернополяни поділилися історіями про свої вишиванки 17:26 Міць, характер, перемога: 19 травня відбудеться благодійний забіг у Тернополі «RUN 4 VICTORY» (новини компаній) 17:11 Скільки коштує полуниця та ранні овочі на ринку Тернополя: дивіться ціни photo_camera 16:45 На Тернопільщині 16 травня можуть застосувати графік погодинного відключення електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up