Урочисте нагородження та виступ метал-гурту: бійці 44-ї артилерійської бригади повернулися додому

Урочисте нагородження та виступ метал-гурту: бійці 44-ї артилерійської бригади повернулися додому
  • Бійців окремої 44-ї артилерійської бригади, які у повному складі повернулися до Тернополя, нагородили за виконання завдань в зоні проведення ООС.
  • Для військовослужбовців будують 7 гуртожитків. Уже зовсім скоро їх введуть в експлуатацію, а ключі передадуть військовослужбовцям.  
     

- Рік бійці були на Сході, дякувати Богу, у нас не було втрат , – розповідає командир окремої 44-ї артилерійської бригади полковник Сергій Баранов. – До виконання бойових завдань вогневі підрозділи не залучались. Ми брали участь лише у демонстраційних діях та займались чергуванням в районах відведень. Мінські домовленості виконувалися в повному об’ємі і завдання поставлені президентом та генштабом виконані з честю.  

Бійців 44-ї окремої артилерійської бригади замінила інша артилерійська бригада. Після повернення бійців на Тернопільщину організували урочисті заходи. Понад 1500 військовий пройшли центральними вулицями міста. У ПК «Березіль» відбулися урочисті заходи для бійців. Розпочали захід з молитви та вшанування пам’яті 14 військових, які загинули в зоні проведення АТО. Частину особового складу артилерійської бригади нагородили за виконання завдань. 

- Особовий склад нагородили почесними нагрудними знаками Генерального штабу ЗСУ, начальником ракетних військ та артилерії, також нагрудні знаки та подяки вручили бійцям від командувача військ ОК «Захід» та командира військової частини А3215, – розповідає начальник клубу військової частини Юлія Шкугра. – Загалом нагородили 89 військовослужбовців. 

Відео дня

Окрім нагрудних знаків, медалей та грамот, деякі бійці отримали цінні подарунки та грошові премії. Привітав військових і голова тернопільської ОДА Ігор Сопель. 

- Я щиро вітаю особовий склад окремої 44-ї артилерійської бригади з поверненням з зони проведення ООС, – каже голова тернопільської ОДА Ігор Сопель. – Впродовж року на території Луганської та Донецької області бійці з честю виконували свій обов’язок захисту незалежності та територіальної цілісності України. Щоб нашим військовослужбовцям було комфортно, держава подбала про виділення коштів на спорудження семи житлових комплексів. Казарми поліпшеного типу зводять у Тернополі, Теребовлі та Чорткові. Проєкт будівництва продуманий до деталей і відповідає стандартам НАТО. 

Як розповідає командир окремої 44-ї артилерійської бригади полковник Сергій Баранов, для військовослужбовців створюють житловий фонд. 5 гуртожитків вже на фінальній стадії. У Теребовлі в трьох гуртожитках вже встановили меблі. У Чорткові через два тижні гуртожитки будуть прийняті на баланс. На завершальній стадії облаштування гуртожитку у Тернополі. Житловий фонд буде максимально використовуватися для проживання військовослужбовців. 

Окрім нагородження, для бійців влаштували святковий концерт. Для 44-ї артилерійської бригади виступив український фолк-метал-гурт «Тінь Сонця». 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Артем

    Дякуємо вам низький уклін
  • ВолодяУкраїна !!!

    Вітаю хлопці з поверненням слава Україні героям України вічна слава дякую гурту тінь сонця за цю прекрасну пісню для наших хлопців!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up