Партнер рубрики Події

Уся річка в багнюці: місцеві кличуть на акцію, щоб врятувати «Тернопільський Таїланд»

Уся річка в багнюці: місцеві кличуть на акцію,  щоб врятувати «Тернопільський Таїланд»
  • Через аварію в каналізаційних мережах в річку Серет стався викид нечистот. Запах чутно на весь район Оболоня. 
  • Люди, які роками ходять купатись у джерела за "Білим Замком", б'ють на сполох та кличуть на збори, аби вирішити як ліквідовувати наслідки аварії.

Джерела, про які йде мова, розташовані в старому руслі Серету в районі Об'їзної поряд з "Білим Замком". Як повідомили редакцію читачі, 12 липня неподалік прорвало каналізаційну трубу. 

— Нечистоти витікали в річку близько двох тижнів. Я живу на Білогірській, і в дні, коли була найбільша спека, навіть у квартирі стояв нестерпний запах фекалій. На такий запах скаржились і мешканці Чернівецької та навіть Живова. Ми пішли до річки і побачили, що там є прорив труби, викликали «Водоканал», але вони лише обгородили це місце стрічкою, брудна вода і далі текла. Це тривало аж до 23 липня, — розповідає тернополянка Людмила. 

Подробиці про забруднення ми розповідали у матеріалі: Чорна річка, мертва риба і сморід: біля «райського джерела» прорив каналізації, усі нечистоти у воді

Відео дня

Немає опису.

Річка в жахливому стані 

Понад два тижні бруд та фекалії стікали в річку у місці, яке називають "Старе Русло". Внаслідок цього ставок, який облагородили та зариблювали тернополяни за власні кошти, перетворився у відстійник. 

— Приблизно півметра бруду та фекалій стоять на поверхні. У цьому місці вода не протікає, тож, мабуть доведеться чистити вручну. Там була риба, вона вся загинула. Зараз на узбережжі не чути жодної жаби. Із цим потрібно щось робити, — каже тернополянин Олег Буковський. 

Немає опису.

Аби вирішити, як ліквідовувати наслідки аварії, тернополяни організовують збори в понеділок, 26 липня о 10.00 біля "Білого Замку".  Запрошують небайдужих приєднуватись до них.

— Є люди, які доглядають за цією територію, самі збирають сміття, чистять джерела, зустрічаються тут щоранку, — розповідає тернополянка Людмила.

Де "Тернопільський Таїланд"? 

Добратись до цього мальовничого місця нескладно, проте доведеться трохи пройтись. Спершу потрібно доїхати або на власному авто або таксі до "Білого замку" на Об'їзній, або маршрутками №8 чи 18 приїхати на вул. Микулинецьку до зупинки навпроти кладовища, а звідти пройти до "Білого замку".

Якщо стояти до "замку" обличчям, то потрібно повернути направо і пройти узбіччям кілька метрів, перед мостом ви побачите стрімкі сходи, якими треба спуститись вниз до колії, перейти її, повернути ліворуч і йти стежкою ще хвилин 5. 

Читайте також: : Хочете екзотики? Тернопільський "Таїланд" вражає райськими краєвидами

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Igor Dundiy

    Вчора був на тому місці. Каналізація досі протікає і потрапляє в річку.
  • Pavel Orestovich

    Та там час від часу "аварія") повторюється))
  • Mykhailo Tvardyi

    Про те що водовідення дорожче від  водопостачання і тече собі куди хоче Надала і Кузьму не хвилює.

keyboard_arrow_up