В будинку порушені правила пожежної безпеки? Звертайтеся в обслуговуюче підприємство

В будинку порушені правила пожежної безпеки? Звертайтеся в обслуговуюче підприємство

Якщо мешканці будинку помітили порушення правил пожежної безпеки, то слід звертатися в ЖЕК чи ОСББ. Якщо вони нічого не роблять, тоді звертайтеся в управління ЖКГ. 

- Нещодавно пожежники перевіряли 16-ту поверхівку на "Дружбі". А коли проводяться планові перевірки в інших будинках? - пишуть читачі на сайті "20 хвилин". - Куди звертатися, куди повідомляти про порушення пожежної безпеки в будинках?

Позапланову перевірку 16-поверхового будинку на вул. Просвіти, 12 пожежники влаштували 5 березня. Знайшли кілька порушень, які ЖЕК має усунути протягом місяця. Або платитиме штраф. Як кажуть в управлінні ДСНС в Тернопільській області, перевірка інших багатоповерхівок наразі не планується. А, якщо мешканці будинків помітили порушення пожежних правил безпеки (ПППБ), то сліз звертатися до балансоутримувача.

- Відповідальний за пожежну безпеку багатоквартирних житлових будинків є балансоутримувач , тобто ЖЕК, ОСББ та їм подібні, - коментують в управлінні. - За кожну квартиру, житло відповідає лише власник. Позапланові перевірки можуть здійснюватися за заявою, скаргою громадян лише з дозволу Міністерства внутрішніх справ. А якщо балансоутримувач перебуває на єдиному податку, то перевірки не здійснюються, за винятком окремих доручень чи розпоряджень Кабінету Міністрів. Якщо громадяни помітили страшні порушення ПППБ, то вони можуть звертатися , спочатку в ЖЕК. Тобто до балансоутримувача. Якщо це не дало результату, тоді в управління ЖКГ. 

Відео дня

Там мають створити комісію до якої увійдуть представники ДСНС, які фіксують порушення. А місцеві органи самоврядування вирішують що з цим робити.

Контактна інформація управління ЖКГ: вул. Коперника,1, тел/факс. 52-58-48,  e-mail: [email protected].

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    На мою думку пожежники мають самі перевіряти стан будинку щодо пожежної безпеки оскільки не всі мешканці читають ДБН , і норми пожежної безпеки . Мало хто знає ,що в будунку має бути евакуаційне освітлення ,яке включається з настанням сутінок .Мало хто знає , що на будинку має функціонувати блискавкозахист . В підвалах має бути справна електропроводка ,проходи мають бути вичещені від сміття ,і таких правил дуже багато . ЖЕК чесно кажучи на ці заходи дивиться тільки коли щось стається . Щитки горять бо туда ніхто не заглядає і не робить профілактичні роботи ,а в пожежних нормах там чітко написано як має відбуватися експлуатація електрообладнання і що забороняється . Що толку звертатися в ЖЕК ,якщо їм кажеш ,що має бути евакуаційне освітлення ,а у відповідь "так воно буде електрики багато тягнути" ну як така відповідь .
  • David Starr

    Жартуєте? Нашим людям все похер, заради інтересу проведіть опитування, скільки мають вдома справні вогнегасники.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up