Партнер рубрики Події

У міській раді пояснили, чому тернополяни залишаються на півтора місяця без гарячої води

У міській раді пояснили, чому тернополяни залишаються на півтора місяця без гарячої води
  • Планові ремонти котелень - саме це є причиною того, що тернополяни на півтора місяця залишаються без гарячої води.
  • В міській раді та КП "Тернопільміськтеплокомуненерго" нагадують тернополянам, що в них є заборгованість за послуги гарячого водо- та теплопостачання понад 50 млн. грн.
  • Говорять і про перевагу котелень на альтернативному виді палива. Мовляв, за їх наявності вода в тернополян буде 24/7. 

- Ми тимчасово припинили гаряче водопостачання, бо проводимо, так звані, гідравлічні випробування теплових мереж, - каже керівник КП "Тернопільміськтеплокомуненерго" Андрій Чумак. - На жаль, це досить складний процес. Заміна теплових мереж потребує багато витрат. Але нічого особливого в цьому тимчасовому припиненні гарячого водопостачання немає. Це звичний процес, а такий довгий термін ремонту уже років десять.

За винятком деяких випадків, коли провели випробовування, котельні почали працювати, а тепер знову проводять випробовування і виникло кілька проривів. Які, за словами пана Чумака, впродовж двох-трьох ліквідують.

Графік ремонту котелень дивіться тут. 

Відео дня

Сплатіть заборгованість

Також, за словами пана Чумака, населення заборгувало підприємству за послуги гарячого водо- та теплопостачання понад 50 млн. грн. Тому підприємство просить споживачів погасити цю заборгованість.

- Суть в тому, що "Тепломережам" потрібно мати 22 мільйони для того, щоб оплатити за газ, це обов'язковий внесок, - пояснюють в міській раді. - Зараз в мешканців є заборгованість перед підприємством. Якщо вона ще зросте і "Тепломережі" не зможуть оплатити цих 22 мільйони гривень, то не буде гарячої води. Дізнатись чи буде гаряча вода в місті можна буде 10 липня.

Про інші котельні

Попри ремонт котелень, як кажуть в міській раді та КП "Тернопільміськтеплокомуненерго" зараз Тернопіль є одним з декількох міст України, в якому в неопалювальний період подають гарячу воду. Кажуть, що частково це заслуга котелень на альтернативному виді палива.

Читайте також: Противники торф'яних котелень програли суд

- В інших містах котельні на газі, тому вони не можуть подавати гарячу воду, бо газ дуже дорогий, - пояснюють в міській раді. - Завдяки тому, що запустили ці дві котельні, "Тепломережі" змогли зекономити суттєві кошти і зараз, в літній період, забезпечити подачу гарячої води. На перспективу, для того, щоб гаряча вода була весь літній період, цілодобово є два виходи.

Перший - запуск котелень на альтернативному виді палива. Або встановити індивідуально-теплові пункти (далі - ІТП.) Але вони дадуть результат, коли до однієї котельні будуть підключені всі ІТП, які вона обслуговує. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Службовець

    "Газ дуже дорогий" - люди ж готові оплачувати його, тільки мудаки з міської ради на чолі із СЕРЕЖОЮ могли таке придумати для відмазки. Також ніяк не можу зрозуміти як заміна топлива з газу на торф забезпечить уникнення проведення гідравлічних випробувань?!
  • Герасимчук Ростислав

    В Польші масово позбавляються від тих коптячих котелень, наші ж барани їх тільки встановлюють.
  • Анонім

    Кому їхня вода буде потрібна ,якщо вже зараз уряд думає на скільки підняти ціну на газ для населення ,а це в районі 11 грн за куб . Водоканал теж на 36 % підніме ціну на воду ось і має те ,що і гаряча вода підніметься ,а це буде в районі 100 грн за куб плюс водовідведення стоків гарячої води ось і рахуємо чи варто користуватися тою водою . З кожним днем хтось та й ставить бойлер ,а це фактично прямі збитки для теплоенерго ,воду по трубах вони то качають . І вже не один раз нам казали ,що введуть абонентську плату за гарячу воду тобто користуєшся чи ні ,а платити зобовяжуть усіх навіть у тих у кого бойлер . Відмовитися від гарячої води не получиться оскільки договір так зістряпаний ,що опалення ,і гаряча вода ідуть одним пакетом ось така х....... получається .

    Yulia Solodkaya reply Анонім

    вже четвертий місяць користуємся бойлером. красота. по грошам (хол.вода+світло) виходить дешевше, наж гар.вода по лічильнику. зразу тече гаряча вода з крану. не треба чекати, поки шість поверхів над нами спустять воду і вона тане гарячою.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up