В Тернополі вшанували річницю розстрілів в Бабиному Яру

В Тернополі вшанували річницю розстрілів в Бабиному Яру

29 вересня на Тернопільщині вшанували роковини від початку масових розстрілів.

Біля пам’ятника жертвам Голокосту зібралися представники єврейської спільноти області, близькі та рідні тих, хто загинув та небайдужі. Разом звершили спільну молитву і поклали квіти до меморіалу. 

«Бабин Яр – місце пам’яті та некрополь близько 100 тисяч цивільних громадян і військовополонених, розстріляних нацистами. Після відкриття й осмислення жахів Голокосту світова спільнота пристала на позицію “ніколи знову”, проте геноциди продовжують ставатися. Щоразу, коли ми отримували новини з Бучі, Ізюма, Маріуполя, усвідомлювали – історія повторюється знову, але вже в сучасній Україні. Тому, мусимо докласти максимум зусиль, щоб розірвати це коло справжнього геноциду й не допустити нічого побідного», - сказав заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко.

Відео дня

Довідка: 

Ба́бин Яр — урочище на північно-західній околиці Києва. Простягається від Кирилівської вулиці в напрямку вулиці Юрія Іллєнка між Кирилівською церквою і вулицею Олени Теліги.

Перша згадка — у 1401, коли володарка цієї землі жінка-шинкарка («баба») продала її Домініканському монастирю. У XV—XVII ст. згадується також як урочище Бісова баба, Шалена баба. Саме неподалік Бабиного Яру стоїть найдревніша Кирилівська церква XII ст. Поруч з урочищем розміщувалась велика залізнична товарна станція «Лук'янівка».

Хоча у Бабиному Яру поховано велику кількість жертв, що були вбиті не під час Голокосту, однак поза Україною Бабин Яр відомий саме через масові розстріли у 1941—1943 роках переважно євреїв та інших національностей здійснені німецьким окупаційним командуванням під час Другої світової війни.

Читайте також: Тема Голокосту є важливою для нашого читача, переконані видавці

У Тернополі на пам'ятник жертвам Голокосту нанесли нацистські символи

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up