В труні діда Мирона загорілась свічка: онук мало не згорів – судили батька

В труні діда Мирона загорілась свічка: онук мало не згорів – судили батька
  • Тоді для родини всім світом збирали кошти, аби допомогти погорільцям бодай елементарний ремонт зробити. Тепер вирок проголосили голові родини – за порушення протипожежної безпеки.
  • Допомагали люди і на лікування малого Руслана, який мало не згорів і тиждень провів у реанімації – його рятували від опіків.

850 грн штрафу сплатить Юрій, мешканець с. Юськівці Лановецького району. Чоловіка судили за порушення правил протипожежної безпеки і днями Шумський райсуд проголосив вирок. Його можна оскаржити до апеляційної інстанції протягом місяця.  

Зайнялася свічка. Від неї - труна

  • Обвинувачений, діючи з необережності, не вжив заходів, спрямованих на попередження пожежі та забезпечення безпеки людей, внаслідок чого  в житловому будинку виникла пожежа, - йдеться у матеріалах справи. - В результаті малолітній син отримав тілесні ушкодження у вигляді термічних опіків обличчя, обох вушних раковин, задньої поверхні грудної клітки та поперекової ділянки, верхніх та нижніх кінцівок, які становлять 8% від загальної площі тіла людини і які відносяться до легких тілесних ушкоджень із короткочасним розладом здоров`я.

Нагадаємо, трагедія сталась у с. Юськівці Ланівецького району. Зранку в кімнаті, де стояла труна з покійним дідом Мироном – батьком Юрія, - зайнялась свічка. Від неї – труна з тілом покійного. Від них – кімната, потім друга. В цей час батько вийшов шукати людей для проведення похорону. Бабуся, вдова покійного – вийшла на подвір’я у господарських справах. 10-річний онук Руслан в цей час спав у сусідній кімнаті.

Двері горіли. Малий заліз під ліжко і накрив голову руками

Саме бабуся побачила, що хата горить. Вибила шибку і влізла до кімнати. Малого на ліжку не було. Жінка побачила онука, який лежав на землі – обличчям до підлоги, накривши голову руками. Він був без свідомості. Як згодом розповів сам малюк, він почув тріскіт у хаті. Побачив як горить. Вікна були зачиненими, відкрити він їх не міг. Двері вже горіли. Малий тоді згадав, як бачив щось подібне у фільмах. Заліз під ліжко і накрив голову руками – навхрест. Бабуся взяла його на руки і кинулась до вікна, де передала онука людям. Викликали швидку, лікарі забрали малого пацієнта до реанімації.

Відео дня

Тіло дідуся Мирона тоді добряче обгоріло. Де була голова – до кістки, згадував тоді син покійного. Діда Мирона поховали того ж дня. Тим часом медики рятували малого.

Кілька днів він провів у реанімації. Щодня хлопчик терпів нестерпний біль під час процедур і перев’язок.

  • Богу дякувати, що залишився живим, - розповідав батько хлопчика Юрій. – А рани – загояться.

Тоді погорільцям допомагали небайдужі люди – як на лікування хлопчикові, так і грошима та будівельними матеріалами, аби бодай якось привести хату до ладу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (35)
  • Дорощук Ларіса

    Це дурдом!Люди збирають гроші а суд виносить  рішеня щоб заплатили штраф!!!Лди і так пережили!
  • Irlandobandery

    Щож то за суд за 20 хвилин...
  • Vlad Churuk

    ++++++++++++
  • Яна Бойчук

    ++++++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up