Партнер рубрики Події

В «Укренерго» пояснили, чому вранці 30 жовтня не було аварійних відключень. А ви економите? (Опитування)

В «Укренерго» пояснили, чому вранці 30 жовтня не було аварійних відключень. А ви економите? (Опитування)
  • Сьогодні вранці українці спожили на 2,6% менше електроенергії, ніж вчора.
  • А ви економите електрику? Проголосуйте в нашому опитуванні.

30 жовтня другий ранок поспіль Диспетчерський центр «Укренерго» не надавав операторам систем розподілу обсягів для аварійних відключень споживачів.

Про це повідомляє НЕК Укренерго.

Необхідності в обмеженні споживачів не виникло через те, що вранці 30 жовтня українці спожили на 2,6% менше електроенергії, ніж вчора, а верхня точка ранкового піку була пізніше, що також уповільнило зростання споживання.

Відео дня

— В суботу ввечері ми також побачили, що українці заощадливо поставилися до споживання електроенергії. Зокрема, в години вечірнього пікового навантаження споживання в Києві знизилось на 6,2%, в Київській області на 3,3%. Також, зменшилося споживання в Черкаській – на 17,8% , в Харківській – на 7,0%, Чернігівській — на 5,9%, — йдеться у повідомленні. 

Енергетики дякують кожному українцю, який долучився до боротьби на енергетичному фронті. Заощадливе ставлення до споживання електроенергії допомагає підтримувати сталу роботу нашої енергосистеми.

— Попереду вечір неділі, під час якого є ризик виникнення необхідності застосування обмежень, — йдеться у повідомленні. — Будь ласка, готуючись до наступного робочого тижня, не вмикайте одночасно кілька потужних електроприладів і за можливості перенесіть користування пральними машинами, бойлерами та обігрівачами на ніч, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий.

На зображенні може бути: хмара та текст

Нагадаємо, енергетики відновлюють пошкоджену енергетичну інфраструктуру, повертають енергоживлення в ті регіони, які постраждали найбільше з 10 жовтня. Тому по всій країні можливі аварійні відключення електроенергії.

Диспетчери «Укренерго» мають інформацію лише про загальний рівень споживання в енергосистемі, а також у кожному її енерговузлі.

Інформацію про споживання окремих споживачів чи населених пунктів мають лише оператори систем розподілу (обленерго). Саме вони відключають споживачів відповідно до параметрів, які їм надає «Укренерго».

Будь-які графіки обмеження споживачів може складати виключно обленерго, і тільки на сайтах обленерго може бути інформація про графіки відключень споживачів або про те, де саме її можна знайти.

Нагадаємо, що обленерго можуть повідомляти про відключення, як через оголошення на сайті, так і в особистому кабінеті споживача, або в своїх чат-ботах в Telegram або Viber.

Також раніше ми повідомляли, чому одні зі світлом, інші — без, а також скільки Тернопіль економить електроенергії на вуличному освітленні.

А ви економите електроенергію? Проголосуйте в нашому опитуванні.

Опитування

Чи зменшили ви витрати електроенергії?

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up