"Ватра" продає частину приміщень

"Ватра" продає частину приміщень

Інформація про продаж  будинку культури «Ватра», площею 4109 квадратних метрів, «висить» на сайтах з продажу нерухомості. В тернополян виникло чимало запитань накшталт «кому продають державне майно».

То ж ми детальніше розповімо тернополянам про причини продажу, а також проінформувати тих хто не знав, що «Ватра" вже десятилляття не державне підприємство.
Ото ж ціна продажу БК «Ватра», який знаходиться на Микулинецькій, 950 тисяч доларів. Тобто ціна одного метра - близько 230 доларів. Це, якщо порівнювати з цінами на ринку нерухомості не багато. Приміщення, здавалося б мали «відірвати» з руками. Але.
 - Інформаційна хвиля в інтернеті щодо продажу трохи здивувала, - каже керівник ТОВ «Ватра-Укр» Орест Драган. - Ми цей об’єкт продаємо вже декілька років. Одна з причин - податок на нерухомість, який запровадили в державі. Тобто кожен метр приміщення додатково «з”їдає» більше 13 гривень. Це десятки тисяч гривень, які змушені плати щомісяця. Власних планів, які б зробили будівлю прибутковою, нема. Тому можливо знайдеться покупець, який викупить об’єкт та переформатує його. Ціна, насправді, не висока. Ми свідомо на це пішли. Такої площі приміщення важко продати. Приміром в одному з районних центрів ми також продаємо великий об’єкт то ціну з 800 тисяч знизили до 250 тисяч. І покупця досі нема.
Таке приміщення було б оптимальним для інвестор з закордону. З цим погоджуюься і на «Ватрі». Проте з цим проблемка.
 - Інвестори, нажаль, бояться України, - говорить пан Орест. - Нестабільність та корупція змушує їх йти в інші країни...
Щодо продажу частини приміщень «державного підприємства» то корпорація «Ватра» дійсно колись була ДП. Але це колись. Засноване державне підприємство 1957 року і називалось тоді «Електроарматура». Від 1971 – виробниче об'єднання (ВО), від 1988 – науково-виробниче об'єднання (НВО), від 1996 – відкрите акціонерне товариство. Тоді “Ватра” й припинила бути державною. Від 2006 і до нині– ТОВ «ОСП Корпорація ВАТРА».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • тойво

    скоро всьо продадуть і зроблять там базар з секондхендом.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up