"Вчителька накинулася на учня у школі". Що сталося у тернопільській гімназії?

"Вчителька накинулася на учня у школі". Що сталося у тернопільській гімназії?
  • Скандал у гімназії ім. Франка. Редакція "20 хвилин" отримала ексклюзивну інформацію від наших читачів. 
  • Вчителька, ймовірно, напідпитку, закрилася у спортзалі з дітьми та накинулася на одного з учнів, про це розповідають тернополяни. Директор закладу підтвердив, що інцидент мав місце, а педагог прийшла на роботу у нетверезому стані.
  • Нам вдалося дізнатися більше про вчительку та в якому стані учень. Читайте подробиці в тексті.
  • Ми готові висвітлити думку педагога щодо цієї ситуації. Якщо вам відомі її контакти чи позиція, напишіть у коментарях. 

Що розповідають батьки

Чи справді така ситуація трапилася у закладі?

— Вчителька прийшла в школу напідпитку. Якийсь малий їй щось сказав, вона почала кричати, закрила спортзал зсередини і накинулася на хлопця. Діти підняли крик. Кажуть, товкла головою об стіну чи двері. Збіглися вчителі, дирекція і т.д. Виламували двері, — повідомила редакції "20 хвилин" читачка Наталія. 

Відео дня

За словами жінки, діти її родичів навчаються у гімназії. 

Як вдалося дізнатися журналістам "20 хвилин", мова про вчительку фізкультури. ЇЇ звати Тетяна Василівна. 

Працювала у закладі 23 роки

На офіційному сайті школи знаходимо інформацію про педагога. Пані Тетяна — спеціаліст вищої категорії. Старший вчитель.

Закінчила Тернопільський державний педагогічний університет ім. В. Гнатюка у 1996 році. У гімназії імені Франка працювала з 1997-го року. 

ЇЇ вже звільнили

Що стало причиною прикрої події у цьому закладі? За коментарями ми звернулися до керівника Анатолія Крижанівського. 

Він коментувати ситуацію відмовляється. На питання, як розвивався конфлікт, чи спровокував учень педагога і чи била таки остання його, очільник установи не відповів. Єдине, що зауважив, ситуація справді із неприємних. Про це шкодують.

— Нам прикро, що таке трапилося у нашому закладі. Вчительку вже звільнили. Із семикласником все добре, — розповів він у спілкуванні з журналістом "20 хвилин". 

До слова, директор гімназії підтвердив, що розмови про те, що вчителька прийшла на роботу напідпитку, є правдивими. 

Далі викладати дітям фізкультуру будуть інші спеціалісти.

Увечері на сайті гімназія з'явився офіційний коментар з цього приводу. 

Оскільки у навчальному закладі відмовилися більше розповісти про стан учня та чому між ними виник конфлікт, ми також звернулися у Центр екстреної медичної допомоги. Щоб дізнатися, чи викликали цього дня швидку у гімназію.

Черговий лікар запевнила, що таких викликів не надходило. 

З дітьми працював психолог

Що стало причиною такої поведінки вчительки? У міському управлінні освіти кажуть, що їм відомо про цю ситуацію, але з деталями більше знайомий керівник гімназії.

— Директор ще в день, коли все трапилося, а саме 12 березня, зателефонував і повідомив про подію. Як нам відомо, вчительку звільнили. З батьками дітей провели розмову. Зі школярами також працював психолог закладу, — прокоментувала заступник начальника управління Ірина Сум. 

Чи зможе надалі педагог знайти собі роботу у освітньому закладі? Відповіді на ці питання в управлінні дати поки що не можуть. Але додають, що всі, хто хочуть працевлаштуватися у школи, повинні пройти конкурсний відбір.

— До кандидатів є певні вимоги. Конкурсні комісії вивчають досвід роботи педагога, причину звільнення з попереднього місця тощо, — уточнила Ірина Сум. 

За статтею чи власним бажанням звільнили вчительку гімназії ім. Франка, наразі встановити не вдалося. 

Втім, редакція "20 хвилин" з'ясувала, що поліцію у навчальний заклад в день події ніхто не викликав. І заяви на вчительку батьки потерпілого школяра не писали. Це підтвердив керівник відділу комунікації ГУНП в обласній поліції Сергій Крета. 

Згодом на сайті поліції з'явилася наступна інформація.

Редакція розшукує вчительку

"У понеділок, 15 березня, в Інтернеті  з’явилася інформація про те, що в одному із навчальних закладів обласного центру вчителька побила учня. Повідомлень до поліцейських про дану подію не надходило: у навчальний заклад правоохоронців ніхто не викликав та заяви на вчительку батьки потерпілого школяра не писали.

Співробітники ювенальної превенції Тернопільського районного управління поліції проводять перевірку за фактами, викладеними в інтернет-публікації. Дану інформацію  зареєстровано в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події", — йдеться на офіційному сайті обласної поліції. 

Редакція також шукає контакти до педагога, аби дізнатися іншу версію події.

Тим часом, нам вдалося поспілкуватися із колишнім учнем Тетяни Волошинської. 

— Вона викладала в мене уроки фізкультури у 2000-х. Як педагог, прекрасна. Як людина, — також. Могла крикнути, коли не слухали. Але щоб била, такого не пам'ятаю. Кажуть, що п'яна була, це для мене відверто кажучи, — шок, — каже пан Юрій. 

Ми готові висвітлити думку вчительки щодо цієї ситуації. Якщо вам відомі її контакти чи позиція, напишіть у коментарях. 

 

 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (65)
  • Bogdan Mandryk

    "Шановні" засоби масової інформації дозволили собі опублікувати прізвище вчительки, її фото, бачу "коментатори" навіть її номер мобільного телефона виставили на загальний огляд. А чому не публікуєте таких же даних про "нещасну жертву" вчительського свавілля? Може би хтось хотів виразити свої співчуття.
  • Галина Тимчук Рибак

    +380975593842
  • Євгеній Костенко

    Згідно Макаренка, якого вивчають в педуніверситетах, учнів, котрі поводяться  хамовито і зухвало потрібно ставити на місце з допомогою сили, а тому "яжемамки" виховуйте своїх дітей правильно і ніхто їх не буде ображати. Не пам'ятаю ні одної ситуації, коли в школі просто так учитель накричав на учнів.
  • Wernum Brown

    Дякую, до редакція повідомляє про такий жах. Зазвичай замовчують. Шокує більше реакція керівника закладу. Після побиття неповнолітнього, директор каже, що з дитиною все гаразд? Тернополяни, оминайте "гімназію" стороною!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up