Партнер рубрики Події

Вибори до ОТГ на Тернопільщині: відомі перші результати

Вибори до ОТГ на Тернопільщині: відомі перші результати
  • Депутатів та голів обирали 23 грудня у Копичинецькій (Гусятинський район), Купчинецькій (Козівський район), Монастириській (Монастириський район), Білецькій та Настасівській (Тернопільський район) об’єднаних територіальних громадах.
  • Найбільше уваги громадськості викликали вибори до Білецької ОТГ. Тут було зафіксовано два порушення.

 

Як повідомляє громадський активіст  та незалежний спостерігач Ігор Процик, станом на 3.00  Білецька виборча комісія прийняла документацію про результати із трьох дільниць.

- Із інших дільничих комісій результати надходили із певними помилками в заповненні виборчої документації, - в протоколах. Відповідно вони були повернені на дільниці для виправлення помилок,  - зазначає Ігор Процик. 

Як повідомляють в соцмережах спостерігачі, за попередніми даними,  на посаду голови Білецької ОТГ  серед шести кандидатів переміг Дмитро Малик - кандидат від партії БПП-"Солідарність". Найбільше він набрав підтримки в Білій.

Відео дня

Окрім того, стало відомо попередні результати виборів у Копичинецькій та Монастириській ОТГ.  В обох містах перемогли чинні міські голови: Андрій Старух зі “Свободи” та Павло Лосик з БПП. 

Щодо порушень, які були зафіксовані під час вибрів до Білецької ОТГ , то за словами Ігоря Процика, порушення зафіксоване зверненням до поліції.

- Я перебував на даній виборчій дільниці, голова дільничної виборчої комісії виходила із дільниці, - розповідає Ігор Процик. - Один із кандидатів підійшов до секретаря комісії та запитав, де печатка. Коли печатки на дільниці не виявили, то почали телефонувати до голови комісії. Жінка пояснила, що відходила голосувати на іншу дільницю, але згідно із чинним законодавством, печатка постійно повинна перебувати на дільниці. Тому це буде з`ясовувати поліція. 

Офіційні результати виборів на усіх дільницях будуть відомі впродовж кількох годин. Про них ми повідомимо згодом. Стежте за новинами на сайті "20 хвилин"

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up