Партнер рубрики Події

Мешканці Львівської, 2 виборюють сонце під своїми вікнами

Мешканці Львівської, 2 виборюють сонце під своїми вікнами

Мешканці будинку на Львівській, 2 викупили МАФ перед вікнами будинку та вклали понад 300 0000 грн власних коштів на облаштування скверу. Все для того, аби не допустити забудови перед вікнами свого будинку. 

Крок за кроком мешканці Львівської 2, виборюють сонце під вікнами власних осель. Тому що за договором між міськрадою та приватним підприємством за 9 метрів від їх вікон мають збудувати черговий торгівельний комплекс. Аби уникнути будівництва перед будинком, мешканці вже майже рік добиваються від міськради, щоб вона відвела проблемну ділянку під сквер пам’яті бійців АТО. 

Це питання сьогодні, 23 листопада вивчала Постійна комісія міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі. На комісію прийшли мешканці будинку з Львівської, 2. Також був присутній депутат міськради Павло Бич, на окрузі якого знаходиться ця ділянка.

Відео дня

- Коли була укладена угода на будівництво, то підприємець зобов’язався замість тих кількох торгівельних кіосків, що знаходяться перед будинком, збудувати одноповерховий торговий комплекс. Принаймін це чітко прописано в угоді, - зауважує начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека.

Однак мешканці будинку запевняють, що на цьому місті підприємство, що отримало право будівництва, планує збудувати щонайменше двоповерховий торговий комплекс з мансардою.

- Ми прекрасно розуміємо, що там можуть побудувати і більше поверхів, ніж це зазначено в угоді, - розповідає мешканець будинку та голова ініціативної групи зі створення скверу пам’яті бійців АТО Віктор  Роздобудько.

Цієї весни люди звернулися у міськраду аби на проблемній ділянці офіційно створити сквер. На жаль, міська рада за цей час не прийняла жодного рішення, і люди вирішили діяти на випередження.

- Аби уникнути будівництва, ми вирішили на проблемній ділянці власними силами встановили пам'ятний знак на честь бійця Зіновія Флекея, який загинув у АТО. Військовий жив у нашому будинку, - продовжує пан Роздобудько. - Пам’ятник був освячений по всіх християнських канонах. 

Чоловік каже, що власними силами мешканці поклали понад 300 кв м бруківки, встановили дитячий майданкик, закупили та висадили 15 ялинок. Окрім цього, викупили один з МАФів. На сквер жителі витратили близько 300 тис грн. 

Чоловік каже, що це була їхня прибудинкова територія, але під час подій на майдані у 2013-2014 роках вона була відділена від їхнього будинку і передана на баланс ЖК “Сонячний”.

- Ще в 2013 році КП “Фаворит” надало згоду на припинення права користуваня цією частини земельної ділянки, - коментує правозахисник Наталія Костова, яка вивчає ситуацію. - Одразу ж на черговій сесії ця земельна ділянка була передана міською радою КП “Сонячне” у постійне користування. З яких причин воно було передано, не зрозуміло. Оскільки це підприємство до будинку не має жодного стосунку.

Правозахисник каже, що після цього в 2016 році з'являється інвест-угода між виконкомом міськради Тенрнополя, ПП “Новий світ” та “Сонячне” відповідно до, якої має бути забудована на згаданій ділянці одноповерхова будівля. Відповідно до декларації замовником є КП “Сонячне”, а підрядником є ПП “Новий світ”. Цікаво, що відповідно до угоди підрядник ПП “Новий світ” після будівництва торгового комплексу отримує право власності на будівлю. Відповідно до законодавства країни, в подальшому він отримує право на землю.

За результатами розгляду проблеми, голова Постійної комісії міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, депутат міськради Андрій Шкула запропонував:

1.Рекомендувати виконавчому комітету скасувати рішення виконавчого комітету, яке затверджує результати інвестиційного конкурсу по забудові даної земельної ділянки і рекомендувати розірвати в одностороньому порядку сам інвестиційний договір, як такий, що суперечить інтересам громади і міста в цілому.

2.Рекомендувати КП, якому відведена земельна ділянка звернутися на сесію міськради для визнання цієї земельної ділянки сквером.

3.Рекомендувати мешканцям будинку Львівська, 2 створити ОСББ і належним чином закріпити земельну ділянку, щоб не виникали в майбутньому подібні інценденти.

Ці пропозиції комісія прийняла майже одноголосно.

Ситуацію з забудовою землі прокоментував депутат міськради Павло Бич, на окрузі якого стався інцендент.

- Ситуація, яка склалась навколо земельної ділянки на вул. Львівська 2, - це випадок, коли не запитали у громади будинку, який хочуть обставити торговими приміщеннями, які в свою чергу здешевлюють вартість квартир, як мінімум перших двох поверхів, - наголошує Павло Бич. - Тобто це не інвестиційна угода, яка начебто приносить позитив для громади, а навпаки - грабунок жителів цього будинку.

Читайте також: Аби не допустити будівництва під своїми вікнами, люди чергуватимуть у наметі та Щоб завадити забудові під будинком, хочуть зробити сквер бійців АТО

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Герасимчук Ростислав

    Влада  проти людей.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up