Партнер рубрики Події

Від Тернопільсько-Зборівської архиєпархії передали позашляховики для евакуації військових

Від Тернопільсько-Зборівської архиєпархії передали позашляховики для евакуації військових

Автомобілі придбали завдяки старанням Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, за кошти жертводавців та з ініціативи вірян в Україні й закордоном.

Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь Семенюк, єпископи-помічники Теодор Мартинюк та Володимир Фірман благословили і передали для потреб Збройних Сил України п’ять позашляховиків, пристосованих для евакуації. Про це повідомили у Департаменті інформації УГКЦ.

Відео дня

– Автомобілі придбані завдяки старанням Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, на милостиню жертводавців та з ініціативи вірних в Україні та закордоном. Транспортні засоби підвищеної прохідності будуть передані військовослужбовцям, які захищають Україну на різних напрямках, – йдеться у повідомленні.

«Я особисто освятив понад 200 автомобілів, які ми передали на потреби ЗСУ, — сказав архиєпископ Василь під час благословення транспортних засобів. — Серед них: позашляховики, карети швидкої допомоги — реанімобілі, автомобілі для евакуації. Наскільки мені відомо від волонтерів, усі вони не уражені ворогом та активно використовуються і по сьогодні».

Як зазначають від пресслужби Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, нещодавно владика Василь також благословив карету швидкої, яка відразу поїхала на передову.

Архиєпископ побажав військовим безпечно подорожувати й ефективно здійснювати захист нашої Батьківщини. Окремо подякував кожному, хто за покликом сумління і на благо України долучився до придбання авто і допомагав із ремонтом. Митрополит подякував жертводавцям за патріотизм.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, що у Тернополі бійці ЗСУ, які отримали поранення і пересуваються на інвалідних візках, можуть скористатися послугою «Ветеран таксі». Волонтери перевозять військових безоплатно у потрібне їм місце. 

 

Читайте також:

У Тернополі римо-католики святкують Вербну неділю: фоторепортаж із костелу

Чи потрібно сповідатись, якщо є ненависть до агресора: все про Прощену неділю та Великий піст

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Sergey Nabokov

    Займатися ремонтом авто - це доволі цікава справа та не сильно важка справа. Головне, що потрібно мати для цього - це якісний та надійний інструмент під рукою. Я вам можу порекомендувати чудовий магазин, де можна купити саме такий https://yato24.com.ua/

keyboard_arrow_up