Партнер рубрики Події

«Від Тернополя у захваті. Хочемо на «Файне місто 2020»: для тернополян виступив гурт «Шейк»

«Від Тернополя у захваті. Хочемо на «Файне місто 2020»: для тернополян виступив гурт «Шейк»
  • У Тернопіль на територію зимового містечка приїхав львівський гурт «Шейк». До нас молодий гурт завітав вперше, але не в останнє.
  • Журналісту «20 хвилин» вдалось поспілкуватися з виконавцями та дізнатись про їх плани.

Гурт «Шейк» зі Львова працює в жанрі рок, блюз-рок, кантрі. Репертуар україномовний. До складу входять гітаристи та вокалісти Генадій Вербяний та Олег Сливка, бас-гітарист Борис Гурний та вокаліст-барабанщик Едуард Чайковський.

- Незважаючи на наш не дуже піонерський вік, у нас молода група, – розповідає учасник гурту, вокаліст Генадій Вербяний. – З’явився «Шейк» у 2018 році. Це вже наша друга «вилазка» зі Львову гуртом. Ми вже виступали у Чернівцях. Потихеньку граємо, компонуємо, тренуємося.

Як розповідають музиканти, виступають лише зі своїми піснями, співати чужі відмовляються. Вже мають з чим проводити концерти.

Відео дня

- Працюємо в своє задоволення, а музику записуємо за власний кошт, – розповідає Генадій Вербяний. – Вже трохи назбирали матеріалу, працюємо над ним та доводимо «до товарного вигляду».

В інтернеті можна знайти чотири пісні гурту, а п’яту опублікують на Різдво.

- У Тернополі ми знаємо наші пісні транслюють по радіо, що дуже приємно, – каже гітарист та вокаліст Олег Сливка. – Наша нова пісня вийде 7 січня. Опублікуємо в YouTube та Facebook о 12:00. Це тепер нашого звукооператора улюблена пісня.

Новий український рок-гурт, як кажуть учасники, утворили спонанно, на ентузіазмі, але він сподобався публіці. Зараз виконавці виступають не лише на приватних заходах, а й виступають на сценах у різних містах.

- Я просто зателефонував Генадію і кажу «давай», так і почалось, – розповідає Олег Сливка. – Я переїхав до Львову. Окрім Генадія нікого не знав, він шукав таланти. І от уже два роки працюємо.

Тернопіль, як і тернополяни, музикантам подобаються. Як кажуть учасники гурту – їх мета потрапити на фестиваль «Файне місто 2020». Наразі з організаторами вони здійснюють переговори та сподіваються, що хоча гурт молодий і маловідомий, на фестиваль потрапити вдасться.  

- Ми ведемо перемовини і маємо надію, що все вдасться, – каже  Генадій Вербяний. – "Файне місто" це дуже серйозний фестиваль, на який дійсно важко потрапити тим, хто ще не отримав великої популярності. Ще не знаємо, чи зможемо ми там виступити, але сподіваємось на це. 

Тернополяни тепло зустріли гурт. Чимало людей пританцьовували та знімали на телефони. Танцювали і дорослі і діти.

- Чудовий гурт і дуже класна музика, – каже тернополянин Олександр. – Все таки у нас є дуже багато крутих виконавців. Про цей гурт я не знав, але впізнав Генадія Вербяного з «Брати Гадюкіни». Звичайно, це справа смаку, але мені здається, що в цій музиці значно більше сенсу, ніж в більшості того непотребу, що слухає молодь зараз. Та й можна самому побачити, що така музика подобається і молодим, і людям старшим. Для себе я відкрив хороший український гурт.

Як кажуть музиканти, у Тернопіль вони ще обов’язково повернуться з новими піснями та емоціями. А тернополянам бажають гарно провести свята та побільше драйву.

Опитування

А ви слухаєте український рок?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Роман

    Файні хлопачки! Грають у своє задоволення! Якість музики надзвичайна! Успіхів вам!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up