Вигнав з автобуса на мороз. У Кременці водій відмовився везти двох сиріт

Вигнав з автобуса на мороз. У Кременці водій відмовився везти двох сиріт
  • Водій висадив з маршрутки двох дітей-сиріт, бо ті не мали грошей на проїзд. Інцидент стався 25 січня у Кременці. 14-річні двійнята, які мають посвідчення на безкоштовний проїзд, не могли ним скористатися.
  • Водій вигнав їх з автобуса, мовляв треба платити. На вулиці того дня було -11. Ніхто з пасажирів за дітей не заступився.

Про цей випадок “20 хвилин” розповіла тітка двійнят Світлана Трофимлюк. Діти живуть з нею. Їхня мама - рідна сестра пані Світлани, померла півтора року тому.

- Коли їх мама ще була жива, вони жили на вулиці Вишнівецькій, а я проживаю на Дубенській, - каже жінка. - Мої племінники далі продовжують ходити в третю школу, тому що не хотіли її змінювати. Після уроків вони відвідують секцію з легкої атлетики. І коли після цього добиралися додому, стався цей неприємний інцидент. Це була маршрутка №1.  Діти побігли до автобуса, а водій сказав: “Вийдіть, сідайте на інший, я вас не візьму” і закрив перед ними двері. На вулиці того дня було -11. Діти розігріті після тренування. А якби вони захворіли?

Один водій виганяє, інший рятує життя

Жінка додає, що міськрада Кременця пішла на зустріч і видала дітям посвідчення на безкоштовний проїзд. Проте школярі неодноразово скаржилися, що водії маршруток їх принижували і не хотіли впускати в автобус. А цього разу водій взагалі викинув їх на мороз.

Відео дня

Жінка згадує випадок, коли водій маршрутки з Кременця виявився небайдужим і врятував життя пасажиру. На жаль, не всі такі…

Нагадаємо, місяць тому про водія з Кременця говорила вся Україна. Водій маршрутки Олександр Іваськевич з'їхав з рейсу і скерував автобус до лікарні, бо його пасажиру раптово стало погано. Кермувальник розгледів у чоловіка ознаки інсульту, тому вирішив не зволікати, чекаючи швидку. І це врятувало хворого від тяжких ускладнень. А також віддав на потреби хворого всі гроші, що мав при собі.

“Невже не було кому заступитися за дітей?”

Інцидент з дітьми, яких водій вигнав з маршрутки,  набрав розголосу у соцмережах. Користувачі пишуть, що такий водій не має працювати. Також обурюються, чому пасажири не захистили дітей. Люди вимагають оприлюднити фото і прізвище водія. Мовляв, “героїв” треба робити відомим.

“У мене виникає питання: чи в тій маршрутці їхали люди? Один виганяв з маршрутки дітей, а інші сиділи мовчки і на те все дивилися? Фото водія та прізвище, будь ласка, розтиражувати по всіх групах, щоб другим була наука. А то стоїть дівчинка-школярка на зупинці біля залізничного вокзалу, а водій маршруту № 2 (Віктор) навіть не думає ставати, щоб довезти дитину до школи-інтернату. Автобус промовчав... Дитина плаче на морозі. Чи є у водія совість? Чи були батьки, вчителі, які мали прищепити йому людяність і милосердя?” - пише в одній із кременецьких груп Наталя Янусь.

“Людоньки, будьте з серцем. Невже не було кому заступитися за бідних дітей? Кінець кінцем майте совість, українці. А ви, водії, стали нелюдами. Бог все бачить, вам віддячить, “ - пише Zina Fedoruk.

“Один водій везе до лікарні, щоб врятувати людське життя. А другий , висаджує з автобуса за яких пару гривень”, - пише Оксана Валігура.

Після розголосу - зовсім інше ставлення

Як розповіла Світлана Трофимлюк, вже через день після цього випадку її племінники розповіли, що водії кременецьких маршруток почали до них ставитися краще. Проте у автобус №1 діти більше не сідають.

- Вже зовсім інше ставлення, - каже пані Світлана. - Племінник розповідав, що з ними був ще хлопець з багатодітної сім’ї, у якого теж є посвідчення. Вони всі троє зайшли в маршрутку, водій спокійно перевірив посвідчення і вони поїхали. Щодо автобуса №1, з якого вигнали дітей, то виявилося, що перевізником уклала угоду райадміністрація, а не міськрада. Тому діти не можуть скористатися своїм безкоштовним посвідченням на проїзд. Але ми не знали цього і водій дітям цього не пояснив. Треба щоб водії були проінформовані, щоб міськрада і райадміністрація підписувала договори тільки в тому випадку, якщо перевізники будуть виконувати всі умови. Адже пільгові квитки видають не кожному зустрічному.

З проблемою  вже ознайомлений і голова Кременецької райадміністрації Володимир Козубський, який пообіцяв з’ясувати всі обставини цього інциденту.           

- Особисто з'ясував ситуацію і після надсерйозної розмови з перевізниками запросив з Тернополя транспортну комісію. На водіїв, які неналежно виконують свої обов'язки та ігнорують умови укладених договорів, траспортна комісія склала адмінпротоколи, - повідомив пан Козубський 30 січня. - Конкретно вказати на водія, який допустив саме описаний факт, не змогли ні діти, ні заявниця. А, отже, усім персонально доведені вимоги: у Кременецькому районі перевізники дотримуються законів та ввічливо ставляться до пасажирів. Або будуть інші перевізники! 

Нагадаємо, нещодавно на Житомирщині замерзла дівчина, яку водій вигнав з автобуса через те, що вона не мала 25 гривень на проїзд. Проїзд у маршрутці у Кременці коштує 5 грн, для учнів - 2 грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Юрій Чирський

    С. Ка роздіти до гола і нахер в ліс завести урода!!!
  • Міша Пиріжок

    Курва,шо за водії???
  • Надя Ксенич

    Це не є людина.Так як він поступає з дітьми так колись з ним поступлять.
  • Наталія Василівна Гальович

    скотина.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up