Партнер рубрики Події

«Вимагаємо термінів служби!», «Військові теж втомлюються»: у центр Тернополя вийшли мітингувальники

«Вимагаємо термінів служби!», «Військові теж втомлюються»: у центр Тернополя вийшли мітингувальники
  • На центральній площі Тернополя у неділю, 28 січня, відбувся мітинг в підтримку демобілізації військових після 18 місяців служби.
  • Детальніше про те, як пройшла акція – читайте у нашому матеріалі.

На Театральному майдані у Тернополі організували мирний пікет.

Відео дня

Рідні захисників приєднались до Всеукраїнської акції в підтримку демобілізації військовослужбовців за власним бажанням по закінченню вісімнадцятимісячного терміну служби. Акція розпочалася о 12-й годині. До пікету долучилися майже пів сотні осіб, повідомляє кореспондентка «20 хвилин».

Мітингувальники тримали в руках плакати та згодом підпалили димові шашки з кольоровим димом. На плакатах написано: «За перемогу відповідальні всі, пора мінятися», «Рівні права для всіх», «Демобілізація після 18 місяців служби», «Вимагаємо розумних термінів служби».

Дехто огорнувся синьо-жовтим прапором. Після Театрального майдану матері, дружини та рідні військових прийшли «ходою» під будівлю Тернопільської ОВА, де продовжили мітинг на сходах.

Дехто взяв з собою дітей. Їхні батьки захищають Україні на війні вже два роки, вони просять повернути їх додому.

Мітингувальники понад півгодини скандували: «Військові теж люди!», «Демобілізація через 18 місяців», «Настав час інших!», «Вимагаємо термінів служби», «Військові теж втомлюються» та інші гасла. Під Тернопільською обласною військовою адміністрацією пікет закінчився приблизно о 12:55.

Після цього люди пройшлися уздовж вулиці Листопадової до Архикатедрального собору, потім по вулиці Сагайдачного, і повернулися знову на центральну площу. Мирний пікет закінчився о 13:10.

За порядком на місці слідкували правоохоронці.

За словами координаторки акції та дружини військовослужбовця Вікторії Заєць, на цьому рідні не зупиняють свою боротьбу за демобілізацію та будуть збиратися й у наступні тижні.

Зазначимо, що подібні зібрання проходять одночасно у багатьох містах України. Зокрема, у Києві, Дніпрі, Запоріжжі, Чернівцях, Львові, Луцьку, Житомирі, Одесі, Харкові, Миколаєві тощо.

 

Читайте також:

Матері і дружини військових мітингували на Театральному майдані: репортаж

Поверніть рідних додому! На Театральному майдані вимагають визначити порядок демобілізації

На Театральний майдан вийшли матері і дружини військових: вимагають демобілізації для захисників

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач32

    Краще померти воїном чим бути рабом (с)

keyboard_arrow_up