Виписали штраф за те, що проїхав на знак, якого не існує: тернополянин виграв суд проти патрульних

Виписали штраф за те, що проїхав на знак, якого не існує: тернополянин виграв суд проти патрульних
  • Тернополянину пану Сергію всередині червня 2019-го патрульні виписали постанову на штраф за те, що він не дотримався правил дорожнього руху згідно із знаками.
  • Сам чоловік каже, що дорожній знак поліцейські видумали, а постанову винесли незаконно.
  • Як не боятись відстоювати свої права та що робити, коли патрульні перевищують свої повноваження, тернополянин розповів журналістці "20 хвилин". 

Штраф за порушення правил дорожнього руху тернополянину  виписали 10 червня. Чоловік виїжджав із заправки на вул. 15 Квітня та переконує, що зробив це згідно із всіма правилами дорожнього руху. Поліцейські ж зупинили водія, бо були переконані, що він проігнорував знак "4.2"  та проїхав у забороненому напрямку. Патрульні на місці винесли постанову та виписали штраф. Чоловік не хотів його оплачувати, бо не заслужив. Тому вирішив оскаржувати постанову в суді. 

- Я виїжджав із заправки на вул. 15 Квітня. Там зліва був знак "4.7. Об'їзд перешкоди праворуч", справа знак "2.1. Дати дорогу". Ці два знаки керують проїзд на перехресті, - говорить пан Сергій. -  Поліцейські придумали собі ще один знак "Рух праворуч". Такого знаку там просто не було. Цей знак придуманий, тому, що в ДСТУ 4100 від 2014 року написано, що цей дорожній знак встановлюється перед перехрестям на яке він діє. Немає його, згідно дислокації, паспорта дороги. На кожну вулицю, кожну дорогу є відповідний паспорт дороги. Усі знаки вписані у ньому. Знаку за який мене оштрафували - немає. А якщо його немає, то що я міг порушити? І чому я маю бути винним у тому, чого я не робив.

Судова тяганина тривала понад півтора місяці, а 25 липня було останнє засідання, на якому постанову скасували. Справу закрили через відсутність складу правопорушення. Незалежні експерти довели, що знаку і справді не було.

Відео дня

"Дякую усім, хто брав участь в обговоренні"

- Після публікації матеріалу на сайті "20 хвилин" ситуація викликала бурхливе обговорення, - каже чоловік. - Я хочу подякувати всім, хто написав як негативні, так і позитивні коментарі. Всі ми взяли участь в обговоренні питання щодо відношення патрульних до громадян. Дії правоохоронців бувають і неправомірними. Ми маємо звертати увагу на це і відстоювати свою позицію до кінця. 

Пан Сергій закликає водіїв бути обережними на дорозі, але якщо ви впевнені у тому, що не порушили правила - оскаржувати незаконні дії поліцейських.

Окрім того тернополянин звертається до водіїв, які отримали таку ж постанову про порушення за проїзд на знак на вул. "15 квітня" до 10 червня, та розповідає, що вони можуть звертатись в прокуратуру для її оскарження. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Микола

    Прикольно ви всі обговорюєте досягнення феміди. Можливо, для початку потрібно орієнтуватись у місці події. Чувак перетнув 2 полоси руху, 2 суцільні (допускаю, що там були ремонтні роботи і їх або не було, або витерлись) і повалив наліво. Крім того, не виключаю, що знак таки був і його потім могло нестати, але встановлювався він не на дорозі, а виїзді із заправки, що і могло бути причиною, що на карті дороги його немає.

    А з поліцейських зробили дурнів. Наша феміда, як дишло ....

    Тому перш як когось осоджувати задумайтесь чи знаєте ви всі обставини.

    Щодо вкладеного вище, то це лише моє припущення. Нівякому разі не ствердження
  • Ричард

    Полицейским нечем больше заниматься как стоять на дорогах, найдите им нормальную приносящую пользу для людей работу. Что все проблемы в городе решили, а теперь покеруем водиямы.
  • кобра

    Патрульні це ті які були ніким а стали ніби то чимось при владі тому такі випадки, хоча вони як були ніким так і ніким залишаться, такі їхні дії не треба залишати без наказаними  побільше б таких людей що відстоюють свої права а тих .... в шию гнати на патрулюваня вулиць щоб не маялись без діла
  • Ігор Комендат

    Понад 80 % відсотків винесених постанов патрульними поліцейськими скасовуються судами - висновок - поліцейські дуже і дуже не грамотні ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up