Випускний-2021: що з традиційною ходою і чому чиновники за рік змінили свою думку

Випускний-2021: що з традиційною ходою і чому чиновники за рік змінили свою думку
  • Випускний-2021 у школах буде, і вже навіть відома попередня дата дійства.
  • Чи буде цьогоріч традиційна хода випускників і що придумують директори, читайте нижче.

Про проведення випускного в Тернополі цьогоріч розповіла начальниця управління освіти Тернопільської міської ради Ольга Похиляк.

Так, попередня дата проведення випускного – 2 липня, останнього дзвоника – 8 червня.

Непроста епідеміологічна ситуація?

– Щодо проведення останнього дзвоника, в кожній школи можуть вирішувати індивідуально. Як його проводити – фантазія та креатив кожного закладу, – розповіла начальниця. – Стосовно випускного, попередньо з міським головою ми спілкувалися та дійшли до висновку, що швидше за все урочистої ходи випускників не буде, зважаючи на непросту епідеміологічну ситуацію. Адже в школі чи в родині в людей виробляється колективний імунітет, а під час ходи діти контактуватимуть з багатьма незнайомими.

У кожному закладі буде відповідний сценарій урочистостей та проведення випускного.

Відео дня

Журналісту «20 хвилин» пані Похиляк розповіла, що рішення щодо проведення святкової ходи остаточно не прийняли і за два місяці, що залишилися до випускного епідеміологічна ситуація в місті може змінитися.

А чому торік хода була? 

Нагадаємо, що минулого року святкову ходу до міського стадіону проводили, попри велику кількість хворих у Тернополі. Тоді не всі випускники та батьки дотримувалися карантину чи маскової дистанції. І це в розпал пандемії коронавірусу! Можливо, такий політичний хід напередодні місцевих виборів? 

Як це було, читайте в матеріалі:

Хтось у сукнях за 20 тисяч, а дехто босоніж: усе про карантинний випускний. ФОТОРЕПОРТАЖ "20 хвилин"

"20 хвилин" також поцікавилися у директорів тернопільських шкіл, як вони планують організувати свято для випускників. 

Олександр Остапчук, директор школи-ліцею №6 ім. Назарія Яремчука

– Випускний будемо проводити так само, як і минулого року, у вечірню пору на території навчального закладу. Ми здобули гарний досвід проведення такого дійства, і нам сподобався результат.

Звісно, окрім випускників, будуть і батьки та інші гості, але дотримуватимемося маскового режиму та соціальної дистанції. Щодо випускної ходи до міського стадіону, ситуація може змінитися, але до будь-яких змін ми будемо готові.

 

Руслана Петрокушин, директорка спеціалізованої школи №3

– План проведення випускного поки не знаю, але ми орієнтуємося на той формат, що був минулого року в нашій школі.

Того року почергово класам провели урочисту церемонію вручення свідоцтва про закінчення школи. Звичайно, не забудемо і про масковий режим та соціальну дистанцію.

 

Інна Іванюк, директорка школи №2

– За традицією, ми зберемося всією шкільною родиною з батьками та учнями. Вручимо урочисто свідоцтва про закінчення школи на території нашого навчального закладу, а потім якщо буде святкова хода, випускники підуть на неї і повернуться святкувати в ресторан з батьками.

Якщо карантин посилять ще більше, від святкувань утримаємося. Якщо ж карантин буде слабшим, будемо проводити урочистості з масками та дистанцією.

Володимир Паничев, заступник керівника обласного лабораторного центру

– Говорити про те, чи доцільно проводити святкову ходу випускників ще зарано. Епідеміологічна ситуація зараз є досить непередбачуваною.

Хоча відмічу, що це цілком можливо, якщо кількість хворих і надалі зменшуватиметься. Звісно, не забуваємо про доцільність масок та дистанції.

Опитування

Як вважаєте, чи потрібно цьогоріч проводити святкову ходу випускників?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up