Партнер рубрики Події

Випускний-2021: що з традиційною ходою і чому чиновники за рік змінили свою думку

Випускний-2021: що з традиційною ходою і чому чиновники за рік змінили свою думку
  • Випускний-2021 у школах буде, і вже навіть відома попередня дата дійства.
  • Чи буде цьогоріч традиційна хода випускників і що придумують директори, читайте нижче.

Про проведення випускного в Тернополі цьогоріч розповіла начальниця управління освіти Тернопільської міської ради Ольга Похиляк.

Так, попередня дата проведення випускного – 2 липня, останнього дзвоника – 8 червня.

Непроста епідеміологічна ситуація?

– Щодо проведення останнього дзвоника, в кожній школи можуть вирішувати індивідуально. Як його проводити – фантазія та креатив кожного закладу, – розповіла начальниця. – Стосовно випускного, попередньо з міським головою ми спілкувалися та дійшли до висновку, що швидше за все урочистої ходи випускників не буде, зважаючи на непросту епідеміологічну ситуацію. Адже в школі чи в родині в людей виробляється колективний імунітет, а під час ходи діти контактуватимуть з багатьма незнайомими.

У кожному закладі буде відповідний сценарій урочистостей та проведення випускного.

Відео дня

Журналісту «20 хвилин» пані Похиляк розповіла, що рішення щодо проведення святкової ходи остаточно не прийняли і за два місяці, що залишилися до випускного епідеміологічна ситуація в місті може змінитися.

А чому торік хода була? 

Нагадаємо, що минулого року святкову ходу до міського стадіону проводили, попри велику кількість хворих у Тернополі. Тоді не всі випускники та батьки дотримувалися карантину чи маскової дистанції. І це в розпал пандемії коронавірусу! Можливо, такий політичний хід напередодні місцевих виборів? 

Як це було, читайте в матеріалі:

Хтось у сукнях за 20 тисяч, а дехто босоніж: усе про карантинний випускний. ФОТОРЕПОРТАЖ "20 хвилин"

"20 хвилин" також поцікавилися у директорів тернопільських шкіл, як вони планують організувати свято для випускників. 

Олександр Остапчук, директор школи-ліцею №6 ім. Назарія Яремчука

– Випускний будемо проводити так само, як і минулого року, у вечірню пору на території навчального закладу. Ми здобули гарний досвід проведення такого дійства, і нам сподобався результат.

Звісно, окрім випускників, будуть і батьки та інші гості, але дотримуватимемося маскового режиму та соціальної дистанції. Щодо випускної ходи до міського стадіону, ситуація може змінитися, але до будь-яких змін ми будемо готові.

 

Руслана Петрокушин, директорка спеціалізованої школи №3

– План проведення випускного поки не знаю, але ми орієнтуємося на той формат, що був минулого року в нашій школі.

Того року почергово класам провели урочисту церемонію вручення свідоцтва про закінчення школи. Звичайно, не забудемо і про масковий режим та соціальну дистанцію.

 

Інна Іванюк, директорка школи №2

– За традицією, ми зберемося всією шкільною родиною з батьками та учнями. Вручимо урочисто свідоцтва про закінчення школи на території нашого навчального закладу, а потім якщо буде святкова хода, випускники підуть на неї і повернуться святкувати в ресторан з батьками.

Якщо карантин посилять ще більше, від святкувань утримаємося. Якщо ж карантин буде слабшим, будемо проводити урочистості з масками та дистанцією.

Володимир Паничев, заступник керівника обласного лабораторного центру

– Говорити про те, чи доцільно проводити святкову ходу випускників ще зарано. Епідеміологічна ситуація зараз є досить непередбачуваною.

Хоча відмічу, що це цілком можливо, якщо кількість хворих і надалі зменшуватиметься. Звісно, не забуваємо про доцільність масок та дистанції.

Опитування

Як вважаєте, чи потрібно цьогоріч проводити святкову ходу випускників?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up