Військові зможуть йти у відпустку. Верховна Рада прийняла законопроєкт

Військові зможуть йти у відпустку. Верховна Рада прийняла законопроєкт

Військові зможуть брати відпустку на 10 днів.

Верховна Рада вчора, 3 листопада, підтримала за основу законопроект № 8081 щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану.

Про це повідомив нардеп від Тернопільщини Іван Чайківський.

«Проголосували за дозвіл військовослужбовцям під час військового стану йти у відпустку. Її тривалість становитиме не більше 10 днів без урахування часу, необхідного для проїзду в місце відпустки в межах України. Грошові виплати на цей період зберігаються», — зазначив Чайківський.

Відео дня

Таким чином військовослужбовець матиме право піти у відпустку на 10 днів плюс дні необхідні на дорогу додому, але не більше двох діб у одну сторону. Тобто разом з дорогою — максимум 14 днів.

У пояснювальній записці законопроєкту йдеться про те, що прийняття відповідного Закону сприятиме поліпшенню морально-психологічного клімату як серед військовослужбовців, так і серед членів їх сімей, а також покращить їх соціальний захист.

«Це важливий емоційний крок для зв'язку військових з рідними та близькими своєрідний душевний відпочинок, який ще більше мотивуватиме боротися з ворогом», — сказав Іван Чайківський.

Думки людей з цього приводу розділилися. Хтось радіє і 10-ти дням, а хтось переконаний, що це надто мало.

Як ви думаєте? Напишіть свою думку у коментарях.

Нагадаємо, що раніше відповідно до пункту 18 статті 10 ЗУ «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», військовослужбовці могли брати відпустку під час дії воєнного стану лише  за сімейних обставин або інших поважних причин.

 Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юра Репта

    Пора Завершувати Цю Безглузду Війну !!!
  • Володимир Ком

    10 днів дуже мало,хоча б 15,як мінімум...

keyboard_arrow_up