Партнер рубрики Події

Владислав Коваль готовий виборювати своє майбутнє у складі «Люті»

Владислав Коваль готовий виборювати своє майбутнє у складі «Люті»
  • До повномасштабної війни Влад Коваль працював за кордоном.
  • Тепер молодий чоловік повернувся в Україну і готовий стати на її захист у складі штурмової бригади «Лють».

Не зміг просто спостерігати, як окупанти нищать країну

Владиславу Ковалю лише 22 роки. Сам він родом зі Зборівщини. Свого часу здобув фахову освіту механіка у Бережанському агротехнічному коледжі. За спеціальністю в Україні не працював. Вирішив шукати більшого заробітку за кордоном.

Коли росія вторглась на територію України шляхом військової агресії, Владислав одразу долучився до волонтерства. Разом з друзями вони робили свій внесок у закупівлю бронежилетів, прицілів, рюкзаків, тактичних рукавиць та іншого військового спорядження. Придбане передавали нашим захисникам з-за кордону. Але серце молодого патріота держави було не на місці.

Історією Владислава Коваля поділились в Головному управлінні Нацполіції у Тернопільській області.

Відео дня

 «Я постійно думав про події в Україні, дуже боліло за ті злочини, що російські окупанти коїли  на нашій території. І тому вирішив, що мій прямий обов’язок – захищати свою державу», – говорить Владислав.

Повернувся, щоб вигнати ворога з рідної землі

Дотримуючись такої рішучої позиції, хлопець повернувся додому. Аби долучитись до лав захисників України молодий Влад відправився до військкомату. Його батьки не дуже схвалювали такий ризикований крок сина. Їх можна зрозуміти, бо син, хоч він вже і дорослий, все одно залишається для них дитиною. Але на вибір Влада батьки впливати не стали.

Військової підготовки хлопець з Тернопільщини не мав, тому коли почув про формування штурмових бригад у складі «Гвардії наступу», вирішив приєднатись до цих добровольчих формувань. Для себе обрав підрозділ Нацполіції «Лють», бо зрозумів, що це реальний шанс долучитися до боротьби з ворогом.

Як зазначають правоохоронці, Влад був з-поміж перших кандидатів, котрі подали анкети у штурмову бригаду на Тернопільщині. Він наполегливо проходив усі етапи відбору. Після навчання воїн готовий нищити російського агресора, взявши до рук зброю.

«Ми виборюємо своє майбутнє, свою свободу. Обов’язково виженемо окупанта з нашої землі аби жити щасливо. Перемога буде за нами, бо разом – ми сила!» – переконаний Владислав.

У Нацполіції відбирали кандидатів до «Люті» шляхом співбесіди

У Нацполіції Тернопільщини повідомляють,  що 31-го березня 11 кандидатів на вступ до бригади «Лють» проходили останній етап відбору – співбесіду.

Під час відбору комісія звертала увагу на патріотичну мотивацію кандидатів та їхню психологічну стійкість. Майбутні бійці успішно подолали попередні етапи відбору – подачу заявок, військово-лікарську комісію, перевірку рівня фізичної підготовки, спецперевірку та різноманітні тести. Співбесіду успішно пройшли семеро майбутніх штурмовиків. Тепер на них чекає практичне навчання. До виходу на бойові позиції воїни освоюватимуть тактику бою, домедичну та вогневу підготовку, а також навчатимуться працювати групами в екстремальних ситуаціях.

Нагадаємо, що від початку оголошення набору у штурмову бригаду «Лють» на Тернопільщині заявки на вступ подали майже півтисячі кандидатів. Для тих, хто пройшов відбір, основним завданням буде проведення штурмових дій, знешкодження диверсійно-розвідувальних груп та незаконних збройних формувань ворога, аеророзвідка, виявлення позицій ворога та знищення противника.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up