Власники дач на Тарнавського переконані, земля, на якій хочуть зробити парк і будувати будинки - їхня

Власники дач на Тарнавського переконані, земля, на якій хочуть зробити парк і будувати будинки - їхня
  • На місці дач, що на вул. Тарнавського, хочуть облаштувати парк. Ще на частині землі буде будівництво.
  • Власники дач кажуть, земля їхня і хочуть її приватизувати.
  • У міській раді кажуть, земля у комунальній власності міста.

"Ганьба та банду геть!" викрикували під міською радою власники дач на Тарнавського, на місці яких хочуть зробити парк. Члени тернопільського садівниче товариство "Ювілейне" прийшли на сесію міської ради 6 червня. Хочуть, аби їм дозволили приватизувати ті земельні ділянки і, щоб вони самі ними розпоряджалися.

“Хочемо приватизувати”

- 52 роки садоводи користувалися земельними ділянками, які передбачалися для садово-огородньої діяльності на перехресті вулиць Київська-Тарнавськго, - розповідають протестувальники. - Ми хочемо приватизувати землю і неодноразово зверталися у міську раду, оскільки там виросли великі дерева, є невеличкі людські облаштовані будиночки.

Як каже представник садівничого товариства пан Зеновій, про облаштування парку на місці їхніх дачних ділянок з ними ніхто не радився.

- Але на сесії міський голова сказав нам, що покористувалися землею 50 років і досить, - продовжує чоловік. - І, що в нас немає жодних документів.

Люди вважають, що їм замилюють очі і на їхніх дачах буде не парк, а будинки. Тому вони прийшли на сесію, щоб їм пояснили все, відмінили рішення попередніх сесій і дали право на приватизацію. На саму сесію протестувальники так і не потрапили, бо завчасно не попередили про свій прихід.

Іншим дачникам була компенсація

- У 67-ому році була постанова райвиконкому тодішнього, якщо не помиляюсь, про виділення землі для садового товариства, - каже пан Зеновій. - В постанові сказано, що землю нам виділили на не визначений термін, тобто це не оренда. Також, є рішення суду, яке підтверджує, що ми законні землекористувачі. Проте виконавча служба до уваги це не бере.

Чоловік також згадує і про ділянку землі через дорогу, на якій зараз збудовано кілька багатоповерхівок та торговий центр. Каже, власникам дач на тій землі дали компенсацію - землю, люди на це були згідні.

Під час зібрання правління садоводів 8 червня, як повідомив пан Зеновій, домовилися, що юрист поки чекає на відповідь від міської ради на їхній запит, вивчить його, а тоді вони складуть план подальших дій.

І парк, і будівництво

Нагадаємо, як ми писали раніше петицію про облаштування нової паркової зони в районі вул. Київська - Тарнавського Максим Дігай зареєстрував ще 17 квітня 2018-ого. Петицію підтримали і тернополяни, і депутати, і виконком міської ради.  На сесії міської ради 8 жовтня 2018-ого вирішили сформувати рекреаційну зону (парк) на земельній ділянці загальною площею до 10,5 га. Згодом, виникли питання куди поділося ще 7 га, адже загальна площа ділянки 17 га.

Як роз'яснили журналістці "20 хвилин" у міській раді у відповіді на наш інформаційний запит - для парку виділили 10,5 га, а не 17,5, тому що 7 га цієї земельної ділянки передбачено для забудови.

- Більш детальну інформацію з даного приводу можна буде отримати після завершення розробки детального плану мікрорайону, - йдеться у відповіді на наш інформаційний запит.

Земля належить місту

У міській раді пояснюють, що компенсації власникам дач, які поки розташовані на місці майбутнього парку, не передбачено.

- Земельна ділянка на вул. Тарнавського-Київська знаходиться у комунальній власності міста, - коментує начальник відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Мар’яна Зварич. - У власників дач лише було право постійного користування.

Тому рішенням міської ради від 19.12.2018р №7/31/49 дано дозвіл управлінню культури і мистецтв Тернопільської міської ради на складання проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж території рекреаційного призначення – парку, з наданням земельної ділянки в постійне користування, за рахунок земель сільськогосподарського призначення комунальної власності, площею до 10.5 га за адресою вул. Київська-Тарнавського.

А тим часом міська рада оголосила конкурс проектів майбутнього парку. Триватиме він до 22 червня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Nelia Lykholat

    Обов‘язково парк! Тому що на дачах всяка нечесть лазить,і час від часу горять!
  • Oleg Fisher

    Парк
  • Pavlo Orestovich

    Парк, але і з дачниками потрібно домовитись. Компенсація в розумних межах
  • Ігор

    ВИ ПРОЛЕТАРІ! ХОЧЕТЕ ЗАБРАТИ ВЛАСНІСТЬ,ЯКУ НАВМИСНЕ МІСЬКА ВЛАДА НЕ ОФОРМЛЮЄ!ВАМ РІШЕННЯ СУДУ НЕ ПІДСТАВА?ЯК ОТРИМАЛА КОМПЕНСАЦІЮ ІНША СТОРОНА?ДИВУЄТЕСЬ,МОСКАЛЬ ЗАБРАВ КРИМ?ВИ ПРОПОНУЄТЕ ТЕ САМЕ!ПОВОДИТЕСЬ НЕМОВ ДИКЕ СТАДО,ДО ЄВРОПИ ДАЛЕКООООО ВАМ,ВІДДАЙТЕ ХОЧ МЕТЕР ВЛАСНОГО ЖИТЛА,ЧОМУ ЧУЖИМ ТАК МАЙНОМ НЕХТУЄТЕ?   ЦЕ РЕЙДЕРСТВО  МІСТА,ЗЕМЛЯ КООПЕРАТИВУ.думайте хоч трохи ГОЛОВАМА!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up