"Ми хочемо приватизувати землю": на сесію прийшли власники дач на Тарнавського, де має бути парк

"Ми хочемо приватизувати землю": на сесію прийшли власники дач на Тарнавського, де має бути парк
  • "Ганьба та банду геть!" викрикували під міською радою власники дач на Тарнавського, на місці яких хочуть зробити парк.
  • Члени тернопільського садівниче товариство "Ювілейне" прийшли на сесію міської ради 6 червня.
  • Хочуть, аби їм дозволили приватизувати ті земельні ділянки і, щоб вони самі ними розпоряджалися. 

- 52 роки садоводи користувалися земельними ділянками, які передбачалися для садово-огородньої діяльності на перехресті вулиць Київська-Тарнавськго, - розповідають протестувальники. - Ми хочемо приватизувати землю і неодноразово зверталися у міську раду, оскільки там виросли великі дерева, є невеличкі людські облаштовані будиночки. Суди підтвердили, що ми на тих земельних ділянках цілком законно. Проте є рішення міської ради щодо облаштування парку на місці наших дачних ділянок. З нами ніхто не радився. Але на сесії міський голова сказав нам, що покористувалися землею 50 років і досить. І, що в нас немає жодних документів. Ще однією сесію було виділено 4,2 гектарів території під будівництво. Про решту поки мовчать. І 10 гектарів буде під парк.

Люди вважають, що їм замилюють очі і на їхніх дачах буде не парк, а будинки. Тому вони прийшли на сесію, щоб їм пояснили все, відмінили рішення попередніх сесій і дали право на приватизацію, щоб люди самі вирішували що робити зі своєю землею. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Нагадаємо, як ми писали раніше петицію про облаштування нової паркової зони в районі вул. Київська - Тарнавського Максим Дігай зареєстрував ще 17 квітня 2018-ого. Петицію підтримали і тернополяни, і депутати, і виконком міської ради.  На сесії міської ради 8 жовтня 2018-ого вирішили сформувати рекреаційну зону (парк) на земельній ділянці загальною площею до 10,5 га. Згодом, 4 березня, чоловік зареєстрував нову петицію. В ній йшлося про те, що "зелені насадження дачного кооперативу на перетині вулиць Київська - Тарнавського мають площу 17.5 га, а на сесії міської ради затвердили територію майбутньої рекреаційної зони тільки в межах 10.5 га". Чоловік запитував, куди поділося ще 7 га? 

Як роз'яснили журналістці "20 хвилин" у міській раді у відповіді на наш інформаційний запит - для парку виділили 10,5 га, а не 17,5, тому що 7 га цієї земельної ділянки передбачено для забудови.

- Земельну ділянку площею 7 га, розміщену в 14-ому житловому мікрорайоні Тернополя, обмеженого вулицями Тарнавського, Володимира Великого, Липницького, Київська, передбачається використовувати для розміщення житлової забудови, громадських будівель та споруд, інших об'єктів загального користування. Більш детальну інформацію з даного приводу можна буде отримати після завершення розробки детального плану мікрорайону, - йдеться у відповіді на наш інформаційний запит. 

Тоді ж пояснили, що компенсації власникам дач, які поки розташовані на місці майбутнього парк. Кажуть, що земельна ділянка на вул. Тарнавського-Київська знаходиться у комунальній власності міста. Тому рішенням міської ради від 19.12.2018р №7/31/49 дано дозвіл управлінню культури і мистецтв Тернопільської міської ради на складання проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж території рекреаційного призначення – парку, з наданням земельної ділянки в постійне користування, за рахунок земель сільськогосподарського призначення комунальної власності, площею до 10.5 га за адресою вул. Київська-Тарнавського.

А тим часом міська рада оголосила конкурс проектів майбутнього парку. Триватиме він з 22 квітня до 22 червня.
 

Подробиці з сесії згодом. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (111)
  • Люба Кійко

    Не буде там парк ,це тільки піар очільника міста,є вже рішення передати цю землю під будівництво через аукціон,а земля обтяжена людьми,от так Надал керує.
  • Андрій Хвіст Рассказов

    Маю одне запитання до тих осіб які кричать що там зараз ПРИТОН і хочуть щоб там був парк. А де гарантія що у ваших дітей в цьому парку не заберуть телефон або у вас не відберуть сумочку особи які там зараз ШИРЯЮТЬСЯ І НЮХАЮТЬ КЛЕЙ,або ваша дитина не підбере використаний шприц???...
  • Igor

    Надал, Надал нахера ви за него голосували чуть не 60% міста, тепер маєте
  • Юра Шиліга

    Ага, парк, існуючий, біля співучки для чого вирізали, ліс до дальнього пляжу чого забудували?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up