Партнер рубрики Події

Біля гаражів на Лук'яновича водій асенізатора зливав відходи

Біля гаражів на Лук'яновича водій асенізатора зливав відходи

Посеред гаражного кооперативу на Лук'яновича водій асенізатора зливав рідкі відходи. Подія трапилася в обід 26 січня. На водія асенізатора склали адмінпротокол. Суму завданих збитків вираховують екоінспектори.

В управління муніципальної поліції міськради о 13:00 надійшов телефонний дзвінок від представника ГО „Протидія корупції та моніторинг екологї“Скеля” про те, що на території гаражного кооперативу на вул. Лук'яновича невідомі особи скидають рідкі відходи з асенізатора. Спільними діями порушників вдалось затримати на гарячому під час зливу. Про це повідомив начальник управління муніципальної поліції міськради Ігор Максимів.

- Наші працівники одразу ж прибули на місце події та зафіксували порушення, - каже він. - Зловмисники порушили природоохоронне законодавство. Відповідно на місце події ми викликали представників екоінспекції та патрульну поліцію. За цим фактом на водія склали адмінпротокол за статтями 82 та Ст. 52 КУпАП “Псування і забруднення сільськогосподарських та інших земель”. Фінансова санкція за першу близько 500 грн. По іншій статті потрібно проводити підрахунок в залежності від площі забрудненої території.

На території міста муніципали вперше зафіксували подібне порушення. Більше виявляли факти засмічення території міста різними твердими будівельними матеріалами.

Відео дня

- При візуальному огляді рідкі відходи були схожі на піщано-цементний розчин, - продовжує пан Максимів. - Проте, результати по рідині мають надати фахівці екоінспекції. За попереднім оглядом рідкі відходи схожі на стоки з автомийки або хімчистки.

Як повідомив перший заступник начальника держекоінспекції Тернопільської області Юрій Рослий, такі порушення часто трапляються у області, коли водії асенізаторів зливають відходи просто у землю с/г призначення. 

- Сьогодні на місце порушення виїжджали і наші фахівці з відповідною лабораторією, яка провела акт обстеження території, відбрали проби  рідин та грунтів на предмет забруднення земельної ділянки. Також через держгеокадастр ми встановим принадлежність земельної ділянки та її грошову оцінку. Після цього розрахуємо збитки і тоді усі зібрані матеріали передають правоохонним органам, - коментує пан Рослий.

Коли громадяни бачать подібне порушення, їм потрібно телефонувати на 102 або на гарячу лінію Державної екологічної інспекції у Тернопільській області - 25-95-82.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Tarnopol Mst

    Ну що таке 500 гривень штрафу. Він на пальне за день тратить більше.  Йому вигідно платити по 500 щоб його кожного дня ловили
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up