Партнер рубрики Події

Вже офіційно: Україна повернула з російського полону ще 116 захисників

Вже офіційно: Україна повернула з російського полону ще 116 захисників
  • 23 звільнених оборонця мають поранення або хворі, дехто втратив кінцівки внаслідок обморожень. Наймолодшому з визволених воїнів нещодавно виповнився 20 років, найстаршому — 62 роки.
  • Також у межах обміну відбулася репатріація тіл загиблих волонтерів Крістофера Метью Перрі з Великої Британії та новозеландця Ендрю Тобіаса Метью Бегшоу, а також українського добровольця Євгенія Кулика, який служив у французькому іноземному легіоні, але після початку повномасштабного російського вторгнення повернувся захищати Батьківщину.

116 полонених повернулись з російського полону!

Про це повідомили в Міністерстві оборони України.

— Завершилася операція з обміну, яка проходила в кілька етапів, — повідомили у Міноборони. — Завдяки зусиллям команди Координаційного штабу вдалося звільнити з полону ще 116 оборонців.

Відео дня

До своїх родин повертаються 87 представників ЗСУ, восьмеро бійців тероборони (серед яких одна жінка), семеро нацгвардійців, шестеро представників нацполіції, п’ятеро прикордонників, двоє військових моряків, один представник ДСНС.

Серед визволених — полонені на донецькому напрямку, зокрема, під Бахмутом та в Маріуполі, а також на Київщині, Луганщині, у Херсонській, Сумській та Чернігівській областях, на Запоріжжі та в Харківській області.

— Визволені з полону 114 військовослужбовців рядового і сержантського складу та двоє офіцерів, — повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими. — 23 звільнених оборонця мають поранення або хворі, дехто втратив кінцівки внаслідок обморожень. Наймолодшому з визволених воїнів нещодавно виповнився 20 років, найстаршому — 62 роки.

Також у межах обміну відбулася репатріація тіл загиблих волонтерів Крістофера Метью Перрі з Великої Британії та новозеландця Ендрю Тобіаса Метью Бегшоу, а також українського добровольця Євгенія Кулика, який служив у французькому іноземному легіоні, але після початку повномасштабного російського вторгнення повернувся захищати Батьківщину.

У Координаційному штабі триває робота над наступними обмінами, повідомили у Міноборони.

До речі

6 лютого у Бережанах відбудеться зустріч з азовцем Арсеном Дмитриком, якого у вересні 2022-го повернули з російського полону. 

 

Читайте також

Передай дякую усім, хто молився і вірив, що я повернусь. З полону звільнили легендарного тернополянина

Я повернувся. Живий! Роман Митко, якого звільнили з полону, мріє обійняти 11-місячну донечку

Цілую. Обнімаю. Я вже в Україні! — звільнений з полону також майор із Бережан Арсен Дмитрик (ЕКСКЛЮЗИВ)

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up