"Я побачила на вулиці бабцю і просто купила їй їжі": тернополянка долучилась до всеукраїнського флешмобу

"Я побачила на вулиці бабцю і просто купила їй їжі": тернополянка долучилась до всеукраїнського флешмобу
  • Флешмоб під назвою "Заплати за стареньких" вже кілька місяців поширюють у соцмережах. 
  • Тернополянка Анжеліка Зварич вирішила долучитись до благодійної справи та купила продуктів бабусі, яка просила милостиню.

- Про флешмоб я дізналася з соцмереж. А кілька днів тому йшла вулицею, побачила бабцю і просто купила їй їжі, - розповідає Анжеліка Зварич. - Коли я купувала продукти то була впевнена, що це краще ніж дати гроші. Бо всяке говорять. Коли даєш гроші то не знаєш кому вони насправді йдуть. А їжа - то більш ймовірно. Тим більше я донесла їжу додому до баби Стефи. Так звали жінку, якій я допомогла.

Пані Анжеліка розповідає, що нужденним старається допомагати часто, а флешмоб - це чудовий привід. Тому і вирішила поділитись вчинком із друзями у соцмережах.

-Я швиденько пішла в магазин і накупила: молоко, кефір, майонез, макарони, хліб, ковбаска варена і домашня, чай. На це все потратила 200 грн, - пише Анжеліка Зварич у Facebook. - Денис мій сказав, що навіть не шкода для такої справи. Пакети виявились тяжкі, я запропонувала бабці Стефі провести її додому, вона на свої 90 років,ще гарно ходить хоть і з паличкою і підтримує розмову.

Відео дня

За словами Анжеліки Зварич, цього ж вечора сюжет про флешмоб показали на одному із центральних телеканалів. Її син теж був задоволений, що долучився до доброї справи.

- Я навіть не сподівалась,що люди будуть поширювати мій пост, - каже  Анжеліка Зварич.- Можливо, це підштовхне когось теж зробити пожертву для стареньких. Хоча відгуки на пост були різними. Дехто писав, що не потрібно це афішувати. Здивовані були і продавці в магазині. Вони казали, що бабуся часто приходить до них  за сигаретами і пивом для внука. Але це нічого для мене не змінює, буду мати "+1" до своєї карми. В ході розмови бабця Стефа розповідала,що їй пенсію аж на 14 грн. мають підняти. Це жах! Баба Стефа сказала, що помолиться за нас. Це приємно.

Довідка:  Міжнародний благодійний фонд Lets help оголосив флешмоб #letshelpbabushkas. Саме за цим хештегом можна буде знайти історії допомоги активістів або простих громадян людям поважного віку.

Небайдужі люди з усіх регіонів України можуть оплатити чеки одиноким людям поважного віку в супермаркетах, магазинах, на базарах. Участь у флешмобі традиційно беруть лідери думок, громадські активісти, а також усі охочі.

Як часто ви допомагаєте людям, які цього потребують? Відповідь залишайте у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (59)
  • Tatiana Pastushenko

    Позитивний приклад добре ! Можливо, ще хтось зробить !
  • тойво

    мабуть варто провести виховну бесіду + виправні роботи з внуком тої бабці.який мабуть і забирає пенсію в неї на пиво і сигарети.
  • Галина Черкашина

    Робіть добро. І добре що висвітлюють. Хороший вчинок вартий наслідування
  • серж малахов

    Щось не прочитав ні одного нападу і критики. Дівчинка молодчина!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up