Партнер рубрики Події

"Як на Новий рік". У неділю увечері викликати таксі було нереально або надто дорого

"Як на Новий рік". У неділю увечері викликати таксі було нереально або надто дорого
  • Викликати таксі в Тернополі 22 липня близько 23.00 було неможливо.
  • Очевидно через велику кількість гостей, які приїхали на "Файне місто", припускають тернополяни.
  • У тернопільських службах таксі підтвердили, що проблема і справді була. 

У неділю увечері була чудова погода, тому багато людей гуляли Набережною, Центром. Коли вирішили добратися додому, це виявилося надскладним завданням, розповідає тернополянка Лілія. 

З Центру на Східний 70 грн?

- Десятки людей можна було побачити на зупинках транспорту, дехто з надією вичікував тролейбус чи маршрутку, - каже жінка. - Близько 23.00 на зупинку на Руській біля церкви Різдва Христового приїхала лише одна 16-ка.

Люди почали викликати таксі, але безрезультатно, зауважує тернополянка. Біля "Перемоги" і "ЦУМу" розібрали навіть приватників. Які до речі, поставили вдвічі більші ціни.

Відео дня

- З Центру на Східний я зазвичай їду за 25-30 гривень, а мені один водій сказав заплатити 70, - каже пані Лілія. - Один чоловік, який довго не міг викликати таксі сказав, що проблеми з таксі у місті, як на Новий рік. І це правда.

Телефонні лінії розривалися

В диспетчерській службі таксі "549" кажуть, що проблема справді була. Але пов'язано це не лише з фестивалем.

- В нас таке щотижня в п'ятницю, суботу та неділю, - кажуть диспетчери. - Це останній робочий день та вихідні. Люди відпочивають, гуляють, багато весіль. А тут ще й фестиваль. В нас на зміні працює шість диспетчерів і є п'ятнадцять телефонних ліній. Наприклад, в неділю до сьомої ранку лінії розривались.

У службі "549" додають, що тарифів у "гарячі" дні вони не піднімали. 

У неділю менше авто

В іншій службі таксі - "Джокер" кажуть, якщо замовлення було через базу, то тариф фіксований. А якщо це "вільна посадка", то скільки водій таксі бере за проїзд проконтролювати не можуть.

- Але скарг по базі на перевищення тарифів в нас не було, - кажуть в службі таксі. - А те, що складно було викликати таксі, то це вихідний день. І водії теж хочуть відпочити. І в неділю завжди виїжджає менше авто, особливо наніч. Бо в понеділок всі виїжджають на день на роботу.  І з фестивалем це теж по'язано, що складно було викликати таксі.

У службі таксі "Джокер" повідомили, що найбільша проблема з викликом таксі була в суботу та неділю - 21-22 липня, хоча 19-20 липня теж було багато замовлень. 

Як розповів водій одного з тернопільських таксі пан Олексій, свої тарифи встановлювали лише приватні "таксисти". А при викликах на "Файне місто" діяв встановлений тариф "за місто". 

А як ви добиралися додому увечері на вихідних? Розповідайте про це у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Vadim Yasinskiy

    Цікаво буде подивитись, як той олень, який дере такі ціни прийде до лікара чи вчителя і йому скажуть - "подвійний тариф".

    Маршрутки зїжають собі в 20:00 і все, добирайся чим завгодно. Розвели бардак...

    Ярослав Гумницький reply Vadim Yasinskiy

    Лікар і вчитель працють на зарплаті а все решта то хабар і карається законом

    Vadim Yasinskiy reply Ярослав Гумницький

    Таксист теж на зарплаті. Тому це також хабар.
  • Герасимчук Ростислав

    Подвійний тариф все вирішує.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up