Як оформити та поповнити "Файну картку", не виходячи з дому

Як оформити та поповнити "Файну картку", не виходячи з дому
  • Картка тернополянина дає жителю міста чимало переваг. Це не тільки дешевший проїзд у громадському транспорті, а і знижки у магазинах та аптеках, переваги на різих заходах, тощо.
  • Журналіст «20 хвилин» підготував інструкцію, як замовити картку онлайн без черг та поповнити її не виходячи з дому.

Хоча файну картку можна оформити особисто, доведеться вистояти чергу.

- Я йшов оформляти студентську картку в грудні і думав, що черг уже немає, – каже тернополянин Дмитро. – Але в черзі було людей 20. Я два рази приходив в різний час, але потрапити без черги важко. Оформлювали картку і школярі, і студенти, і пенсіонери. В загальній черзі стоять і ті, хто хоче оформити її, і ті, хто вже прийшов забирати. Оформлювати онлайн я не знав як, тому довелось кілька майже годину вистояти щоб подати документи і ще хвилин 40 я чекав, коли забирав картку.

Як оформити онлайн

Якщо ви хочете отримати «файну картку» і маєте комп’ютер чи смартфон – стояти в черзі не обов’язково. Подати документи та оформити замовлення можна за кілька хвилин. 

Відео дня

Спершу варто перейти на «Портал Тернополянина» та знайти розділ «Отримати». Тоді потрібно заповнити кілька форм. Варто бути уважним, особливо коли ви вводите свої персональні дані.

Ви повинні ввести своє прізвище, ім’я та по батькові. Далі вказуєте дату народження. Її можна вписати вручну у форматі ДД.ММ.РРРР, або натиснути на форму і обрати дату зі списку.  Також вказуємо стать. З випливаючого списку обираємо документ – паспорт громадянина України, посвідка на постійне чи тимчасове місце проживання для іноземців чи свідотство про народження (для школярів). Вказуємо серію та номер документу.

Далі обираємо, для кого потрібно замовити карту – учня, студента чи звичайного мешканця міста і вказуємо номер цього документа.

Після цього вказуємо індивідуальний податковий номер, контактний телефон та адресу електронної пошти. Далі – завантажуєте ваше фото. Лишається дати згоду на обробку персональних даних та подати заявку.

Однак після цього вам потрібно буде одразу платити вартість виготовлення карти вказавши ваші реквізити. Якщо цього не зробити – заявку буде анульовано.

Вартість виготовлення карти у звичайному робочому порядку (25 днів) коштує 65 гривень. Якщо ви хочете отримати картку швидко (2 дні) – це коштуватиме 125 гривень.

Як поповнити картку онлайн?

Щоб поповнити будь-яку картку – не обов’язково йти у пункти поповнення. Можна скористатися «Порталом тенополянина» і зробити це онлайн. 

Потрібно перейти у розділ «Моя картка». Там можна перевірити баланс карти, та термін її дії. Щоб поповнити її – спершу вводимо номер та суму. Після підтвердження – вказуємо реквізити банківської карти. Однак доведеться заплатити відсоток за послугу банку.

Якщо робити це не онлайн – комісію сплачувати не доведеться. Заплатили 50 гривень – 50 гривень зараховано на картку.

А ви маєте картку тернополянина? Чи часто користуєтесь? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олег

    Супер, моя мрія збулася
  • Jaroslav Kondziolka

    Зникне разом з надальом
  • Анонім

    Для чого взагалі тоді та карточка якщо з дому лінь виходити . Народ у нас облінився вже остаточно .Пройтися і то не хочуть . Я он в якості профілактики грипу щоб не їхати тим транспортом пройшовся з центу і до збаразького кільця за 45 хвилин  ,а тут якусь карточку поповнити тяжко .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up