Як приймають евакуйованих з Китаю: люди вже потрапили у Нові Санжари

Як приймають евакуйованих з Китаю: люди вже потрапили у Нові Санжари
  • Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук вилетів до Полтавської області через протести у Нових Санжарах.
     
  • Місцеві жителі перекрили дорогу та намагаються недопустити розміщення евакуйованих з Китаю українців у медцентр.

У Нових Санжарах буде працювати оперативний штаб уряду, повідомив Гончарук.

Через напружену ситуацію завтра в Полтаві відбудеться позачергове засідання облради.

Відео дня

З протестувальниками зустрівся й Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, він спеціально прибув в Нові Санжари.

Станом на 18.00 евакуйовані українці ще не приїхали в Нові Санжари. Поліція почала відтісняти протестувальників, які перекрили проїзд до санаторію барикадою. Частина місцевих жителів все ще блокує дорогу. Протестуючі розвели велике багаття перед санаторієм. Будують барикаду, передає РБК- Україна.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив, що силовики мають намір доставити евакуйованих з Уханя в санаторій в Нових Санжарах. А голова Полтавської ОДА Олег Синегубов заявив про те, що якщо місцеві жителі не пропустять автобуси, то евакуйовані з Ухань підуть в медцентр пішки.

Близько 19.50 українці прибули в Нові Санжари.

Пресслужба Нацгвардії повідомляє про те, що медичний центр "Нові Санжари" повністю готові приймати евакуйованих з Ухань.
"Установа забезпечене необхідними матеріальними засобами і має добре розвинену інфраструктуру", - йдеться в повідомленні. У центрі є 200 ліжко-місць, центр знаходиться на окремій території.

З яких регіонів евакуйовані українці

Спікер МВС Артем Шевченко під час брифінгу розповів про те, з яких регіонів евакуйовані українці: Маріуполь, Кривий Ріг, Київ, Полтавська, Харківська, Миколаївська, Кіровоградська, Львівська, Волинська, Дніпропетровська, Вінницька, Хмельницька, Донецька, Житомирська, Запорізька, Закарпатська, Одеська області.

У Кабміні повідомили про те, що весь персонал медустанови "Нові Санжари" вивезений з об'єкта і не буде контактувати з евакуйованими.

Також повідомляється, що після 14-денного карантину всі, хто не матиме симптомів хвороби, повернуться додому. Якщо у кого-то буде виявлений коронавірус, термін перебування інших евакуйованих триватиме ще 14 днів.

 

Нагадаємо, 20 лютого близько 12 години в аеропорту Харкова здійснив посадку спецрейс авіакомпанії SkyUp , який привіз 45 українців та 27 іноземців евакуйованих з Китаю.

Спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції їх доправляють на територію медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари» у Полтавську область.
 

Читайте також: «Страшно сказати, що вдома»: на Тернопільщині вже є люди, які повернулися з Китаю. Ексклюзив "20 хвилин"

Про ситуацію у Микулинцях станом на 20 лютого читайте у нашому матеріалі Ранок на блокпостах біля Микулинців: люди чекають на приїзд евакуйованих з Китаю. Репортаж "20 хвилин"
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ростислав Гарасимчук

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up