Як розпочнеться новий навчальний рік у школах Тернополя

Як розпочнеться новий навчальний рік у школах Тернополя

Як почнеться навчальний рік у школах Тернополя, чи буде «День знань» — відповіді на ці запитання читайте у матеріалі.

1 і 2 вересня навчання у тернопільських школах буде дистанційним. Про це в ефірі тернопільського телеканалу повідомила начальниця міського управління освіти та науки Ольга Похиляк.

— 1 і 2 вересня ми будемо навчатися дистанційно, — зазначила посадовиця. — Маємо можливості для цього, бо два роки поспіль ми проводили навчально-виховний процес під час карантину, були проблеми, але ми навчилися працювати в таких умовах.

Щодо свята «Першого дзвоника», то його проведуть для першокласників. Кожен заклад складе програму і у свій визначений час буде святкувати, зазначила головна освітянка міста.

Відео дня

Ольга Похиляк повідомила, що за програмою
«Єдина школа» у місті закупили ноутбуки, відеокамери, забезпечили відповідний інтернет. На обслуговування цієї програми виділили 1,4 мільйона гривень з коштів місцевого бюджету.

Далі діти будуть навчатися відповідно до добраної батьками форми.

Нагадаємо, у Тернополі в червні і серпні проводили опитування батьків щодо форми навчання їхніх дітей. За результатами серпневого опитування, загалом за дистанційне навчання 19,5% батьків. Інші  — за офлайн-навчання і змішану форму.

Ольга Похиляк наголосила, що порівняно з іншими обласними центрами, у Тернополі кожна школа без винятку має укриття.

—  Ми готуємося як ніколи до початку навчального року, — зазначила Ольга Похиляк. — Понад місяць ми готуємо укриття, хочемо, щоб в безпечних умовах вчилися наші діти. У кожному закладі здійснюють поточний ремонт укриття, встановлюють вентиляцію, облаштовують санвузли, де їх не було. Школи виконували ремонти відповідно до приписів комісії, яка перевіряла заклади. І з 22 серпня знову три дні працюватиме комісія усіх служб, і ще раз будуть перевіряти заклади освіти на предмет готовності. Впевнена, що до 1 вересня всі укриття будуть готові. А батьки будуть мати змогу знати, в яких умовах будуть діти, щоб бути в безпеці.

Дивіться відео розмови з Ольгою Похиляк з 11-ї хвилини.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Людмила Діденко

    Ваші діти можуть стати мішенню!!!!
  • Валентина Яблонська

    Ще б...
  • Христина Наконечна

    Хай зодять в школу
  • Ирина

    Нагадаємо, що термін "ОФЛАЙН" - це не те, що ви думаєте. Це також дистанційне навчання, але дещо в іншому форматі. Тому, шановні журналісти, RTMP....)

keyboard_arrow_up