Скасовують вистави і концерти: як на Тернопільщині обмежують масові заходи через коронавірус (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Скасовують вистави і концерти: як на Тернопільщині обмежують масові заходи через коронавірус (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Навчання в школах, прощу в Зарваницю до Теренового Вінка, вистави в драмтеатрі, акцію до "Тижня глаукоми" та інші заходи в Тернополі перенесли через обмеження масових заходів і карантин в навчальних закладах. 

Кабінет Міністрів України вирішив ввести обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Про це очільник Уряду пан Шмигаль повідомив 11 березня на брифінгу за підсумками засідання Уряду.

Крім того, від 12 березня до 3 квітня в Україні ввели карантин в усіх навчальних закладах. Це означає, що діти не будуть відвідувати садочків, шкіл і вищих навчальних закладів. Про це на брифінгу сказав Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Відео дня

Навчання дітей в Тернопільській області призупинили до 3 квітня

У навчальних закладах області з 12 березня введуть карантин, який триватиме до 3 квітня. Про це зазначили під час регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській облдержадміністрації, яке відбулося 11 березня. Такі міри прийняті згідно урядових рішень, яких необхідно дотримуватись через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19.

У Тернополі дитсадки працюватимуть до кінця тижня

У зв’язку з ймовірністю поширення коронавірусу на території України у Тернополі з 12 березня по 3 квітня оголошено карантин в закладах загальної середньої та позашкільної освіти міста, професійно-технічної освіти, а також в закладах дошкільної освіти.

Як зазначає міський голова Сергій Надал, таке рішення прийнято на засіданні виконавчого комітету та комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, враховуючи Постанову Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

«На даний момент в освітніх закладах Тернополя немає підвищення захворюваності на грип та ГРВІ, чи інших вірусів, проте ми хвилюємося за здоров’я кожного мешканця, - зазначає Сергій Надал. – Тому, враховуючи постанову Кабінету Міністрів, яка діє на усій території України, вже від 12 березня усі освітні установи Тернопільської громади, а це школи, позашкільні навчальні заклади та заклади професійно-технічної освіти призупиняють навчання. Вийнятково працюватимуть впродовж наступних двох днів лише дитячі садки».

Дитячі садки працюватимуть 12-13 березня в спеціальному режимі. Виконавчий комітет вирішив, що впродовж 12-13 березня у дитячих садках працюватимуть чергові групи.І вже з суботи, 14 березня і до 3 квітня, дитячі садки також будуть на карантині.

Читайте також У Тернополі вводять карантин у школах і садках. Що це означає для батьків і дітей?

Масові заходи в Тернополі заборонили днем раніше 

У Тернополі масові заходи заборонили проводити ще від 11 березня. Таке рішення прийняли на засіданні оперативного штабу та комісії з питань надзвичайних ситуацій.

- Вирішено від 11 березня 2020 року заборонити на території Тернопільської міської територіальної громади проведення масових заходів у закритих приміщеннях та максимально їх обмежити на відкритих майданчиках, - повідомляла пресслужба міської ради.

Також рекомендовано жителям тимчасово утриматися від поїздок та подорожей у країни, де є факти виявлення та поширення коронавірусу, а громадянам, які нещодавно повернулися із цих країн, обмежити спілкування та звернутися до сімейного лікаря.

Керівникам суб’єктів господарювання та підприємцям, - максимально організувати роботу установ так, щоб ліквідувати черги; сприяти організації системи електронних платежів; працівників із ознаками ГРВІ не допускати до роботи до повного одужання; обмежити відрядження працівників по Україні та поза межами.

У навчальних закладах буде посилено контроль за проведенням протиепідемічних та дезінфекційних заходів в закладах освіти, зокрема будуть регулярно провітрювати класи, частіше мити місця загального користування, проводити роз’яснювальну роботу.

Додатково будуть проводити дезінфекцію громадського транспорту, а у медичних установах - обмежувати відвідування пацієнтів, які перебувають на лікуванні.

Читайте також На Тернопільщині священникам рекомендували проводити богослужіння на свіжому повітрі

Вистави перенесли на 3 квітня

Показ вистав у драматичному театрі ім. Шевченка відновлять після 3 квітня. Про це повідомляють на сторінці закладу в соцмережі.

- Увага! У зв'язку із впровадженим карантином Тернопільський академічний обласний український драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка припиняє показ вистав з 11 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р., - йдеться у повідомленні.

Змінили дату прощі

Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк змінив дату прощі Реліквії Тернового Вінка Господнього на Тернопільщину.   Про це стало відомо 9 березня, в офіційному повідомленні курії Тернопільсько-Зборівсьокї архиєпархії УГКЦ. 
- Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк змінює дату прощі Реліквії Тернового Вінка Господнього на Тернопільщину. Про це стало відомо сьогодні, 9 березня, в офіційному повідомленні курії Тернопільсько-Зборівсьокї архиєпархії УГКЦ. У зверненні архиєрея висловлює стурбованість розповсюдженням коронавірусної інфекцї COVID-19 та, не бажаючи наражати здоров'я вірних на небезпеку, переносить дату паломництва на пізніший час. Про точні дати буде повідомлено офіційно згодом, - йдеться у повідомленні.

Тиждень глаукоми перенесли

У зв’язку із введенням з 11 березня в Тернополі заборони на проведення масових заходів у закритих приміщеннях, акція до Всесвітнього тижня глаукоми, в рамках якої усі охочі тернополяни можуть безкоштовно виміряти внутрішньоочний тиск, тимчасово призупинена для уникнення "живої черги". Про це повідомила пресслужба міської ради.

При потребі, тернополяни можуть записатися на звичайний прийом до лікаря-офтальмолога у цей Центр, під час якого пацієнту також буде безкоштовно виміряно внутрішньоочний тиск. Телефон для запису (0352) 47-22-98.

У міській раді повідомляють, що захід не зупинений, а призупинений для уникнення скупчення великої кількості людей, у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції. Коли дія заборони на проведення масових заходів завершиться, цей захід буде проведений, про що буде додатково проінформовано.

Церемонію "Доброволець Тернопільщини" перенесли на невизначений час

- Дорога громадо, у зв’язку із профілактичними заходами, про проведення яких оголосив оперативний штаб від 10 березня, з метою підтримки проведення профілактичних заходів в Тернополі і області, задля захисту здоров’я населення від поширення Коронавірусу, повідомляю про перенесення ІІІ церемонії нагородження «Доброволець Тернопільщини» на невизначений термін, - повідомила на своїй сторінці у соцмережі тернополянка Ружена Волянська. - ІІІ церемонію нагородження «Доброволець Тернопільщини» буде обов'язково проведено. Дату, час і місце буде додатково повідомлено! Дякуємо за розуміння! До скорої зустрічі!

Довідка

Як захиститися від коронавірусної інфекції? Нові рекомендації МОЗ


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up