Партнер рубрики Події

Як змінився парк Національного відродження за роки незалежності? Ми відтворили старі фото

Як змінився парк Національного відродження за роки незалежності? Ми відтворили старі фото

Ми продовжуємо серію публікацій «З одного ракурсу», де відтворюємо старі фотографії міста то порівнюємо з сучасністю. На черзі – одне з улюблених місць відпочинку тернополян – Парк Національного відродження.  

Парк заклали в 1978-му році. Називали його Комсомольським. У парку є місця для проведення концертів, атракціони, місця відпочинку, пам’ятники, фонтан.

У центрі був фонтан «Олімпіада». Там у спекотну пору купались діти. Сучасний фонтан виглядає інакше. Тепер він відкритий, і влітку там бігає малеча. Фото початку 2000-их років.

Відео дня

На Співочому полі проводять різні заходи. Так виглядала сцена на початку 90-их років і в наші дні. Вона мало чим змінилась. Лише з’явились написи на самій сцені: «Тернопільське Співоче поле» та герб міста в центрі. Через карантин масові заходи не проводять, але тернополяни приходять на «Співучку», щоб відпочити та посидіти на лавках.

На старій світлині можна побачити будинки масиву «Сонячний». За роки у парку побільшало дерев, вони виросли і тепер за ними не видно житлового масиву.

А так виглядає алея, яка веде від Літака до фонтану. Дерев, як помітно, стало більше. На алеї встановили коване вертикальне озеленення.

А вам подобаються зміни? Чи часто відпочиваєте в Парку Нацвідродження? Пишіть у коментарях!

 

Читайте також:

Тернопіль у 1954 році: ми відтворили унікальну відеохроніку. Дивіться, як змінилось місто!

Відтворили стару кінохроніку Тернополя. Дивіться, як було 27 років тому і є зараз (ВІДЕО)

Скільки коштують атракціони у парках Тернополя. Які є розваги та коли можна покататися (ЦІНИ)

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (40)
  • Читач32

    Нічого нового красивого у парку немає!Фантан не внушає,навпаки.Дерев багато поворибували.Атракціони ще за радянських часів,старі,як світ.Що появилось нове,так це батути,і кіоск з ходдогами,от і все велич😄!
  • Maria Kalakura

    Припиніть нищити!!!!!
  • Lyudmila Voronina

    Ще трішки правління лисого і від парку залишиться тільки доріжка від Злуки до Бандери.(((
  • Сергій Лотоцький

    Надалі його переділ ....але деяким людям які близькі до Надала це добре....їм ще би сто років він в Тернополі мерствував...

keyboard_arrow_up