Відтворили стару кінохроніку Тернополя. Дивіться, як було 27 років тому і є зараз (ВІДЕО)

Відтворили стару кінохроніку Тернополя. Дивіться, як було 27 років тому і є зараз (ВІДЕО)

За роки незалежності Тернопіль змінився. Багато будинків, особливо в центрі міста, отримали нове «обличчя». Ми знайшли відео 1994 року і відтворили його. Як змінились будинки за 27 років? Як перевтілились вулиці? Дивіться у нашому відеоролику, буде цікаво!

Чимало приміщень змінились до невпізнаваності. Якісь стали занедбані та вже розвалюються, а деякі відремонтували. Ми відтворили кадри старої кінохроніки міста.

Навколо фонтану «Кульбаба» провели масштабну реконструкцію. Там з’явились нові газони, насадження, лавки. Сам фонтан також залишився. Однак на зиму його демонтують. Біля «Будинку зв’язку» стояли телефонні будки. Вони і досі там є, однак без таксофонів.

Відремонтували автовокзал на Живова. Зараз будівля має сучасний вигляд. Змінилась і форма самої споруди.

Відео дня

Всі зміни дивіться в нашому відео:

Приміщення шкіл майже не змінились. Школа №24 на вулиці Живова виглядає так, як і 27 років тому. У самому центрі міста розташовані школи №3 та 4. Поруч з ними був магазин «Школярик». Тепер там продуктовий магазин.

Там, де колись був Банк "Україна", тепер там Пенсійний фонд України. Новий фасад та вікна, з’явились кондиціонери.

Біля площі Героїв Євромайдану, напроти обласного краєзнавчого музею, тепер працює торговий центр. Раніше там був широкоформатний кінотеатр «Україна».

Що ми помітили – на відео 1994 року на жодному будинку не було українських прапорів. Ні на школах, ні навіть біля міської ради, хоча Україна вже здобула незалежність.

А ви пам’ятаєте, як виглядало місто раніше? Чи подобаються вам зміни? Пишіть у коментарях!

 

Читайте також: 

Гостей зустрічали Ленін, Сталін та Маркс. Як виглядав залізничний вокзал у Тернополі

Човни, великий причал та морська школа. Як вам «пофарбовані» старі фото з Тернопільського ставу?

Бандера, Крушельницька та інші. Ми «оживили» фото відомих людей, які пов'язані з Тернополем

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up