Партнер рубрики Події

Як зробити вдалі кадри біля літер I love Ternopil

Як зробити вдалі кадри біля літер I love Ternopil
  • Ширина надпису на Єлисейських полях - 16 метрів, а висота 1,80 м. Такі габарити, як вважає фотограф Тарас Хлібович дещо завеликі.
  • Тому, щоб зробити вдалий кадр, в який вмістяться і літери, і людина буде не міліметровою - доведеться пошукати потрібний ракурс.   

Плануєте фотосесію? в Парку Шевченка є чимало гарних місцин. Одна з них - біля літер I love Ternopil.

Нагадаємо, надпис місту подарували родини двох тернопільських підприємців. Відкриття відбулось 1 серпня 2017 року. В соцмережах уже є чимало фото від тернополян та гостей міста на фоні цієї конструкції.  Аби сфотографуватися біля знаку, який став символом міста, люди стають у черги. 

-    Виглядає так, що розташування букв ніхто не прораховував, - пояснює фотограф Тарас Хлібович. - Справа у двох речах. Кожен девайс, фотоапарат чи фотоапарат на смартфонах має певну фокусну віддаль. Це від 18 мм для дзеркальних фотоапаратів до приблизно 28 мм у смартфонах. Що це значить? 

Відео дня

Ці віддалі визначають кут зйомки, пояснює фотограф. При певній фокусній віддалі треба відійти від об'єкта на певну відстань 28 мм - це кут 75 градусів. 

-    Далі йде простенька задачка з геометрії зі шкільного курсу по визначенню цієї відстані, - продовжує фотограф. - А оскільки напис доволі довгий і тераса надто вузька, то відійти від літер на потрібну відстань нам не вдасться. Тому, аби зняти когось на фоні повного напису, треба як мінімум відійти на нижчу терасу. 

Ще одна проблема при фотографуванні на фоні літер, за словами фотографа, сонце. 

-    Щоб людина була добре освітлена для фотографування, на її обличчя має падати світло від сонця, - каже Тарас Хлібович. – Воно не може бути за людиною, бо отримаємо темний контур. Щоб сонце освітило обличчя людини на фоні напису, фотографувати треба не раніше 13 години.  Аби повністю використовувати світловий день для фотографування на фоні напису, той напис мав би бути орієнтований перпендикулярно напрямку до Гідропарку. 

Пропонуємо кілька варіантів фото на фоні літер I love Ternopil.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • David Starr

    Не тим переймаєтесь.

    p.s.  Селфі - для недорозвинених.
  • тойво

    добре шо великі.зато видно їх здалеку.

    селфі робити під кутом,і не треба на нижчі тераси йти.
  • Serg Serg

    як то кажуть : дарованому коневі в гризку незаглядають !!! то треба було фотографів запитатись як то правельно зробити , а коли запитуєш то наші кажут, а воно тре...!!!  так що тіштеся тим чим є . На мою думку все вдало !!! дякуємо родинам за такий шикарний подарунок !!!

    Андрій reply Serg Serg

    Ніхто не каже, що це поганий подарунок. Просто букви справді дуже великі. Ви особисто пробували зробити селфі, щоб і Ви там були не міліметрові, і літери було видно?

    Чому відразу такий негатив...тут корисні поради для тих, хто там намагався сфотографуватись і...не вдалось
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up