Партнер рубрики Події

Які проблеми є у тернопільських велосипедистів?

Які проблеми є у тернопільських велосипедистів?
  • Облаштування велосипедних смуг на дорогах з одностороннім рухом, створення магістрального велосипедного маршруту Бам-Дружба-Східний масив та багато іншого планують у Тернополі в рамках програми розвитку велосипедної інфраструктури міста.
  • Це обговорювали 12 червня на публічній консультації щодо розвитку велоінфраструктури Тернополя.

В першу чергу Тернополю потрібні веломарштури Бам-Дружба-Східний та веломаршрут навколо Тернопільського ставу, зазначають велосипедисти міста. Кажуть, що ці веломаршрути би значно покращили велоінфраструктуру Тернополя, бо зараз їхати велосипедом з «Дружби» на «Бам» небезпечно.

   - Ми проводили опитування в якому взяло участь близько 300 тернополян, згідно з результатами, майже 70 % містян, які мають велосипеди, не їздять на них, бо вважають, що це небезпечно, - зазначає громадський активіст Юрій Суходоляк.

Для того, щоб ріс запит на користування велосипедами люди мають знати, що це безпечно в нашому місті, кажуть велосипедисти Тернополя.

Відео дня

Представники громадської організації “Центр UA” спільно з місцевою владою, велосипедистами, представниками громадських організацій, мешканцями міста та журналістами обговорили проблемні аспекти велоінфраструктури Тернополя та перспективи розвитку велоконцепції міста.

  - По велоінфаструктурі була прийнята програма, на яку виділили 28 мільйонів,-зазначає Юрій Суходоляк, який займався реалізацією програми.

Зараз проект виконано лише частково, з позитивних моментів – у місті встановлено велопарковки та подекуди з'явились понижені бордюри.

Варто зазначити, що проблема понижених бордюрів також турбує велосипедистів Тернополя.

  - Ця проблема не вирішується , бо вона не пріоритетна для електорату виборців, так як вони здебільшого  не їздять на велосипедах, - каже Олег Фостяк. – Норми вимагають, щоб понижений бордюр був по всьому місту для комфорту людей з особливими потребами та, відповідно, велосипедистам буде легше пересуватися. Всі бордюри мають бути не вище 4, 5 сантиметрів, а у нас в місті більшість бордюрів з порушенням будівельних норм, - зазначає пан Фостяк.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • ігор

    Дістали вже, в місті забудували кожен куток, місця вільного немає, то давайте ще виділимо для велосипедистів одну смугу на дорозі, і взагалі хай все місто стане в одній суцільній пробці, бо і так дороги вузькі і проїхати не можна буде, але зате будуть велосипедисти в нас по панські їздити як в Європі!

    А щодо заголовку статті " велосипедистів? Які проблеми є у тернопільських велосипедистів?" то проблема в них найбільша це відсутність розуму і інстинкту самозбереження на дорозі.

    David Starr reply ігор

    Усе правильно, у нормальних країнах рух автомобілів обмежують по максимуму, щоб зменшити їх кількість.
  • David Starr

    Із головою у них проблеми, раз не знають ПДР і що через дорогу по переході не можна "перелітати".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up