Партнер рубрики Події

Які вакансії для людей з інвалідністю пропонують роботодавці області і скільки готові платити?

Які вакансії для людей з інвалідністю пропонують роботодавці області і скільки готові платити?

У Тернопільській області наразі шукають роботу 175 осіб з інвалідністю. Роботодавці, які їх працевлаштують, отримають компенсації.

Про це під час брифінгу розповіли директор Тернопільського обласного центру зайнятості Микола Городецький та начальниця відділу активних програм Тернопільського обласного центру зайнятості Світлана Дудка, інформують на Фейсбук-сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації.

– У місцевих підрозділах Тернопільського обласного центру зайнятості особам з інвалідністю сприяють у підборі роботи відповідно до їх професійних навичок і знань, рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та індивідуальної програми реабілітації, побажань людини. Також організовують професійну підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації, залучають до посильної тимчасової зайнятості, навчають техніці пошуку роботи та самопрезентації, сприяють у започаткуванні власної справи, – повідомили під час брифінгу.

Відео дня

Роботодавці області на даний час пропонують 55 вакансій для осіб з інвалідністю.

Найбільше потрібні водії (14 вакансій – із зарплатою до 12 тисяч гривень), лікарі різної спеціалізації (4 вакансії, зарплата до 15 тисяч гривень) і слюсарі з ремонту рухомого складу (4 вакансії, зарплата до 9,2 тисяч гривень).

За детальнішою інформацією краянам радять звернутися у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в Telegram: @DCZ19_Ternopil або за телефоном «гарячої лінії» – 0635765756.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» писали, що у Тернополі чотири світлофори переобладнали для потреб людей з порушенням зору. Вони розміщені у різних мікрорайонах міста. «Звукові» світлофори запрацювали на локаціях за адресами:

  • примикання вул. Івана Мазепи – вул. Максима Кривоноса –
    вул. Бережанська – вул. Львівська;
  • перехрестя вул. Юліана Опільського – вул. Соломії Крушельницької;
  • примикання вул. Лесі Українки – вул. Олександра Довженка
  • перехрестя вул. Мирона Тарнавського – вул. Київська.

 

Читайте також:

Тернопільський центр надання соціальних послуг отримав засоби реабілітації

У Тернополі діє виставка про людей з інвалідністю із трьох областей

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up