З Днем народження, чемпіоне: Максиму, якого підстрелили біля школи, виповнилось 12. Як почувається?

З Днем народження, чемпіоне: Максиму, якого підстрелили біля школи, виповнилось 12. Як почувається?
  • Попри всі сподівання, що День народження святкуватиме нехай у лікарні, але все ж в  Тернополі, плани поламало раптове погіршення, через що хлопчика знову оперували.
  • Школяр та його батьки отримали тисячі привітань. Найкращим подарунком став приїзд до Києва сестрички. А тортик, по-філософськи розмірковує іменинник, їстиме, коли можна буде.

Максим Капустяник — іменинник! Хлопчикові виповнилось 11 лютого 12 років. На жаль, свій День народження Максим змушений святкувати у столичному Охматдиті.

Ще кілька днів тому і сам школяр, і його рідні сподівались, що на свято будуть у Тернополі. Хоч і в лікарні, але в рідному місті. На жаль, у хлопчика виникли ускладнення і його знову прооперували кілька днів тому.

  • Не все так, як планували, але ми разом — і  це головне, —  розповів телефоном Ярослав Капустяник, батько Максима. І він, і мама хлопчика, нагадаємо, перебувають у Києві разом з сином. — Щиро дякуємо усім, хто привітав Максима. Дякуємо за слова підтримки, за допомогу і молитви.

Найкращим подарунком для Максима у День народження став приїзд його сестрички. Щоправда, весь час дівчинка не могла бути біля брата, але привітала разом з батьками. Малому надарували купу подарунків, а телефон не змовкає цілий день. Вітають і друзі, і знайомі, і однокласники, і юні футболісти. Дзвонять та пишуть люди навіть з-за кордону.  Іменинного торта не було, бо солодкого Максимові після операції не можна. Але хлопчик реагує на це по-філософськи: їстиме його у Тернополі, коли приїде додому і коли можна буде скуштувати солодке.

Відео дня

Читайте також Мріє обійняти сестричку та пограти у футбол. Як зараз почувається Максимко, якого підстрелили біля школи?

Максима знов оперували

На жаль, через екстрене оперативне втручання, яке провели 5 лютого, Максим знову почав процес відновлення. Проте хлопчина не втрачає оптимізму і мріє невдовзі побачитись з друзями та повернутись на футбольне поле.

Дитячо-юнацький футбольний клуб "ЧЕМПІОН" також привітав свого колегу по команді.

  • Максиме, бажаємо тобі здоров‘я! Чекаємо тебе на футбольному полі, - написали юні футболісти. - Твої друзі та партнери з тобою, все буде добре!

У соцмережах з’явилось повідомлення і від батьків. Під ним – сотні коментарів з теплими словами та щирими побажаннями скорішого одужання.

  • Щиро вітаємо, синочок, з твоїм Днем Народження! – написали батьки. - Насамперед просимо в Бога, щоб послав тоді міцного здоров'я, радості та здійснення твоїх мрій. Будь завжди таким щирим і добрим. Ми просимо усіх про молитву за здоров'я Максима! Heppy Birthday!!!

Коли ж Максим зможе приїхати до Тернополя, поки говорити рано. Медики й надалі не роблять прогнозів. А в тілі дитини, нагадаємо, залишилось ще близько трьох десятків дробинок. І хлопчик, і його батьки надіються на краще. Та погоджуються: для цього потрібен час.

Апеляцію адвокат відправив. Коли буде суд?

Ми також зв’язались з адвокатом Валерія Устинова Святославом Островським. Чоловік запевнив, що поштою направив вже апеляційну скаргу на зміну запобіжного заходу його підзахисному. Нагадаємо, прокурор просив 2 місяці у СІЗО без права внесення застави, — таке рішення й ухвалив суд. Адвокат наполягав на домашньому арешті. Коли буде розгляд справи, поки невідомо.

Читайте також Суд відправив підозрюваного у стрілянині по дітях в СІЗО. Подробиці "20 хвилин"
 

Нагадаємо, за версією слідства, 21 січня 2021 року близько 11 год. 00 хв., підозрюваний Валерій Устинов з вікна своєї квартири здійснив прицільний постріл із вогнепальної зброї в дітей, які знаходились на спортивному стадіоні однієї із тернопільських шкіл. В результаті двом малолітнім потерпілим спричинено тілесні ушкодження у вигляді вогнепальних поранень.

У 8-річного хлопчини дробинка застрягла на обличчі – її витягли і відправили малого додому. А в тілі тоді 11-річного Максима Капустяника виявили понад 40 дробинок. Кілька медики змогли витягти у Тернополі, інші були надто глибоко, в тому числі пройшли і через деякі внутрішні органи, тому того ж дня Максима терміново перевезли до столичного Охматдиту. Там хлопчина вже переніс кілька операцій.

Читайте також Тернопільському стрільцеві, який поранив 11-річного Максима Капустяника, оголосили підозру
 

Редакція «20 хвилин» вітає Максимчика з Днем народження! Ми щиро бажаємо тобі міцного здоров’я, швидкого одужання і нехай головні твої перемоги та найкращі дні будуть попереду. З Днем народження, Чемпіоне)

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (88)
  • Мар'яна Шпилька

    Мої вітання здоров'я щасття
  • Марія Ярмола

    +++++++
  • Лена Стасюк

    +++++
  • Lyudmila Esterkina

    +++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up