З початку червня на водоймах України загинуло вже більше 30 дітей

З початку червня на водоймах України загинуло вже більше 30 дітей

Вода вже забрала життя більш ніж 30 юних громадян, віком до 18 років.

Спека, поєднана із тривалими літніми канікулами і примножена недостатнім батьківським доглядом, на жаль, змушує рятувальників вкотре наголосити на безпеці дітей. На прикладі тривожної статистики, яка свідчить про те, що з початку червня вода вже забрала життя більше тридцяти дітей. Служба порятунку закликає дорослих посилити контроль за тим, як саме юні українці проводять своє дозвілля.

Трагічні випадки трапляються не лише тоді, коли діти самостійно відвідують ставки та річки. Більш того, переважна кількість надзвичайних подій стаються мало не на очах у дорослих.

Так, 25 червня, на Черкащині, а саме в с. Ковалиха Смілянського району, на території приватного домогосподарства потонула дівчинка 2011 року народження. Дівча через необережність  впало у копанку.

Відео дня

Цього ж дня у Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що на ставку біля с. Першотравневе Розівського району потонуло двоє дівчаток 2009 та  2008 років народження, які без дозволу батьків поїхали на водойму.

Ще один підліток потонув вже 26 червня на ставку в смт Славгород Синельниківського району Дніпропетровської області, під час купання потонув підліток 2004 року народження.

На Тернопільщині на ставку с. Дворіччя Теребовлянського району внаслідок необережного поводження під час купання потонуло двоє хлопців 2005 і  2003 років народження.

Обоє загиблі жителі села Йосипівка Тернопільського району.

25 червня близько восьмої години вечора до чергової частини Теребовлянського відділу поліції надійшло повідомлення, що в селі Дворіччя у ставку втопилося двоє дітей. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області. З’ясували, хлопці відпочивали на ставку в компанії ще двох неповнолітніх односельців: 17-річної дівчини та 13-річного хлопця.  До водойми в сусідньому селі приїхали на велосипедах. Жоден з них не вмів плавати. Зі слів товаришів, обоє хлопців стали спускатися по плитах, якими укріплено берег. Де була суха поверхня, їм вдавалося втримувати рівновагу, а далі посковзнулися і опинилися у ставку. Оскільки ніхто не вмів плавати, хлопці не змогли самостійно вибратися з  води, а 17-річна дівчина та 13-річний школяр, що залишилися на березі, не мали змоги допомогти їм врятуватися. На момент приїзду поліцейських рятувальники вже витягнули тіла дітей з води.

З метою попередження загибелі людей у літній період, рятувальники наголошують на неухильному дотриманні правил безпечної поведінки на воді!

Основними умовами для безпечного відпочинку є:

  • правильний вибір місця для купання; 
  • суворе дотримання правил безпеки під час плавання; 
  • постійний контроль за дітьми з боку дорослих; 
  • категоричне "НІ" алкогольним напоям, адже у стані сп'яніння люди втрачають пильність і не можуть адекватно зорієнтуватися у разі небезпечної ситуації.

Читайте також: Що робити і чого категорично не можна, рятуючи того, хто тоне
 

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up