За деякі лоти просили по 10 тисяч гривень. Що продавали у Тернополі на благодійному аукціоні

За деякі лоти просили по 10 тисяч гривень. Що продавали у Тернополі на благодійному аукціоні
  • З вірою у Збройні Сили України та Перемогу! Під таким гаслом у тернопільському торгово-розважальному центрі відбувся благодійний аукціон на підтримку захисників.
  • Журналісти «20 хвилин» побували на заході і дізналися найцікавіше.

«Файна справа» — перший благодійний аукціон, організаторами якого виступає Благодійний фонд «Тернопіль» та Тернопільський міський центр фізичного здоров'я населення.

Відео дня

Головна мета заходу – зібрати кошти на закупівлю сучасних військових засобів, медикаментів, засобів першої необхідності для успішної боротьби проти окупантів.

Ми готувалися два місяці

Пройти повз аукціону було просто нереально, адже організатори підготували чимало цікавих та патріотичних виробів. Коники, розмальовані гільзи та тубуси, прикрасу виготовлені власноруч українськими майстрами, картини та навіть одяг з підписами відомих людей.

— Навколо цього аукціону ми зібрали громадські, волонтерські організації та фонди. Зокрема, це громадська організація «Країна рівності і правди», благодійна організація «Ми проти опіків», Олена Мудра, а також наші місцеві волонтери. Кожен з учасників доклав чимало зусиль, аби цей захід відбувся, аби нам дійсно було що показати людям. Ми дійсно хотіли справити позитивне враження на присутніх у залі. Бо якщо людині подобається, то вона придбає, а отже це плюс гроші на купівлю речей для ЗСУ. Скільки виробів від фонду чи організації продали, стільки коштів вони й отримають. Гроші розподіляємо, бо в кожного є свої збори, — каже директорка Тернопільського міського центру Вікторія Безгубенко-Гнатишин.

Стартові ціни на лоти коливалися від 250 до 10 000 гривень, все залежало від складності та розміру виробу. Наприклад, вартість яскравих полотен коливалася від 1000 до 1500 гривень. Тубуси та гільзи – 1000 гривень, а металеві шоломи – 1500 гривень.

Кам’яну карту Україну продавали за 2500 гривень, а кофту з підписом Валерія Залужного за 10 000 гривень. Активно присутні у залі тернополяни купували солом’яних коників, які є оберегом і назвали його «Скачемо до Перемоги».

— Загалом ми представили 43 лоти. Ми намагалися зібрати лоти на різний гаманець і смак, аби було з чого обрати. Ціни були помірні як для виробів, що виготовили власноруч. Людей долучилося не так багато, як нам би хотілося, але дякую, що були активні і купували. Лоти, які не продали, ми виставимо в соціальних мережах і вже там люди зможуть щось собі обрати, — додає пані Безгубенко-Гнатишин.

Батьки купують, а діти малюють

Доки батьки розглядали та ознайомлювалися з лотами аукціону, малеча розважалася в мистецькому куточку. Разом з представниками громадської організації «Країна рівності і правди» вони перетворювали гільзи на артоб’єкти.

Учасником майстер-класу міг стати кожен бажаючий. Головна умова – донат на Збройні Сили України.

— Ми запросили діток розмалювати саме гільзи невипадково. Хочемо показати, як речі, які несуть біль та страх, можуть бути гарними і приносити користь. Бо ці розмальовані гільзи ми віддаємо на аукціони за кордон і таким чином збираємо кошти на обладнання. Нам важливо, щоб люди не забували про війну і продовжували донатити, — голова ГО «Країна рівності і правди» Юлія Мамчак.

Волонтери планують на цьому не зупинятися і закликають майстрів Тернополя та Тернопільщини долучатися до благодійного заходу. Не варто бути байдужими у той час, коли хлопці гинуть за нашу свободу.

Читайте також:

Ми біжимо, щоб зігріти захисників. Тернополяни долучилися до благодійного пробігу (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Грамоти від Залужного вручили маленьким волонтерам з Тернопільщини: ми дізнались історії дітлахів

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up