Грамоти від Залужного вручили маленьким волонтерам з Тернопільщини: ми дізнались історії дітлахів

Грамоти від Залужного вручили маленьким волонтерам з Тернопільщини: ми дізнались історії дітлахів
  • У Драмтеатрі 8 червня нагородили дітей з усієї Тернопільщини, які у час повномасштабної війни допомагають українській армії та зробили щось вагоме. Військові подякували малечі за їхню дорослу позицію і вручили грамоти від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.
  • Історії маленьких волонтерів та як пройшло дійство – читайте у матеріалі.

Триває 470-й день повномасштабного вторгнення. росія надалі продовжує обстрілювати наші міста і намагається відібрати нашу територію, зламати нас фізично й морально. Згадаймо лише ситуацію з Каховською ГЕС – найбільшу екологічну катастрофу за останні роки…

Тим не менш, українці щодня допомагають Збройним Силам, вірять у Перемогу і дають гідну відсіч окупантам. Ми – нескорені, і особливою нашою гордістю є діти. Аби подякувати їм, 8 червня в обласному Драмтеатрі імені Т. Шевченка зібрали маленьких тернополян і мешканців області, які волонтерять від початку війни.

Відео дня

Нагородили 72 діток-волонтерів

Малеча прийшла на дійство разом із батьками. Всі діти, які завітали на нагородження, у різний спосіб підтримували військових, розповіла ведуча. Хтось організовував благодійні ярмарки, виготовляв і продавав іграшки чи прикраси, ходив колядувати на Різдвяні свята та збирав донати, самотужки заробляв гроші для захисників.

Маленькі волонтери навіть віддавали власні кошти, які збирали на довгоочікувану приставку чи ляльку, для нашої армії. Діти давно зрозуміли, що таке війна, і це знання прийшло до них не зі шкільних підручників. У малечі вкрали щасливе дитинство, але не зламали…

Урочистий захід розпочали виконанням Державного гімну. Далі за велику допомогу Збройним Силам і таку дорослу патріотичну позицію дітям подякував полковник Антон Бученко. Також він висловив вдячність батькам, адже саме вони виховують небайдуже до подій в державі покоління.

– Мені випала велика честь нагородити сьогодні грамотами наших маленьких захисників і захисниць. Ви своїми діями щодня наближаєте нашу Перемогу! Дякую вашим батькам та вчителям за виховання, і те, що вони вклали у вас душу і людяність!  – висловився Антон Бученко.

Опісля, під гучні оплески, військові нагородили юних волонтерів грамотами від Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного, та вручили їм символічні подарунки. Всього за сприяння армії у боротьбі з ворогом відзначили 72 дитини з різних громад.

Вже з почесними нагородами маленькі, але такі сміливі дітлахи, зробили спільну фотографію.

Ми поспілкувались з дітьми та їхніми мамами, і дізналися, яким чином вони допомагали армії.

Самі проявили волонтерську ініціативу

Христина Піхурська прийшла на нагородження з мамою Тетяною. Дівчинці 11 років, нещодавно закінчила 5 клас. Маленька волонтерка усміхається і дуже задоволена грамотою, яку їй нині вручили.

– Донечка сама плела і продавала браслети з бісеру. У танцювальному клубі, де вона займається, з колективом робили окопні свічки. Взимку ходила з подружками колядувати, а зароблені гроші передавали на ЗСУ. Христинка з власної ініціативи захотіла допомагати армії, – говорить пані Тетяна.

Світлана Біблик із старшим сином Костянтином приїхали на дійство з села Забойки Підгороднянської громади. А волонтерить у їхній родині молодший синочок Станіслав. Йому 8 років, і він запропонував мамі передавати кошти для українських бійців. Тому минулоріч хлопчик збирав та продавав малину.

– У нас вдома є велика плантація цієї ягоди. Станіслав якось прийшов до мене і попросив: «Мамо, давай я збиратиму малину, і ми передаватиме гроші хлопцям у ЗСУ!». Звісно, я не відмовила. З села багато чоловіків наразі воює на фронті. Ми здавали ягоду, а зароблені кошти віддавали старості. Вона комунікуювала з військовими-односельчанами, і купувала їм потрібні речі, – каже нам пані Світлана.

Станіслав зібрав приблизно 1500 тисячі гривень. Він страшенно хотів потрапити на нагородження. Мама розповідає, що малий готувався навіть виступити на сцені, хвилювався, але – приїхати не зміг… За день перед нагородженням захворів, вночі піднялась температура. Аби маленький волонтер не залишився без грамоти від Головнокомандувача, Світлана приїхала її забрати. Вдома вручить синові.

Десятирічна Юлія Йордан зі Збаража також прибула на дійство з мамою. Цього року вона закінчила 4 клас. Бабуся випікала для онучки смачні пиріжки, а дівчинка продавала їх на вулиці перехожим за донат на ЗСУ. Також юна волонтерка виставляла на продаж свічки, мед і прикраси з бісеру, які виготовляє сама. До такої класної ідеї залучила навіть друзів. Всі отримані кошти Юля передавала місцевому священнику – отцю Михайлу. Він у час війни волонтерить, тож надсилав кошти військовим.

По завершенню святкового дійства дітей розважали аніматори – Пес Патрон та Україночка.

 

Читайте також:

Живе у Китаї, а серцем – з Україною. Історія волонтерки з кременецьким корінням

Розмальовані гільзи, смаколики та сувеніри: студенти Тернополя влаштували благодійний ярмарок для ЗСУ

Передали частинку дому на фронт. Одинадцятикласниці з Гусятина спекли пасочки для ЗСУ (ВІДЕО)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up