Партнер рубрики Події

Захворюваність та смертність від COVID-19 зростає: яка ситуація у області. Чого чекати до кінця року?

Захворюваність та смертність від COVID-19 зростає: яка ситуація у області. Чого чекати до кінця року?
  • Останніми днями в Україні фіксують нові «рекорди» захворюваності та смертності від коронавірусу. Аби зупинити поширення інфекції уряд ввів карантин вихідного дня.
  • Яка ситуація з захворюваністю та смертністю у Тернополі та області? Чого варто чекати до кінця року – читайте у матеріалі.

В Тернопільській області, станом на 20 листопада, від початку пандемії на ковід захворіли 24843 людини. 19623 вже одужали. На жаль, 334 людини не змогли побороти коронавірус.

Яка ситуація із захворюваністю в області?

Журналісти "20 хвилин" проаналізували ситуацію з захворюваністю та смертністю від коронавірусу в області та Тернополі.

Пік захворюваності в області припав на вересень. Тоді три дні поспіль з 15 по 17 вересня фіксували щодня по 385 нових випадків інфікувань. У Тернополі пік захворюваності також припав на вересень.

Відео дня
 

Останніми днями у області щодня фіксують близько 300 нових випадків захворювання за добу. Від початку листопада найменша кількість хворих  - 133 за добу, найбільша – 320.

В середньому, станом на 20 листопада, цього місяця щодня фіксують по 208 випадків. У жовтні це значення було більше – в середньому 230 нових хворих в області щодня. У вересні – в середньому 250 випадків щодня. У серпні – близько 131 за добу.

Медики прогнозують, що пік захворюваності може припасти на кінець листопада, оскільки саме в цей період зростає захворюваність на грип та ГРВІ.

У Тернополі найбільше хворих фіксували у вересні. Однак від початку жовтня ситуація почала покращуватися. За добу фіксували від 30 до 70 випадків захворювання за день. Однак станом на ранок, 20 листопада, у місті зафіксували 92 нових випадки захворювання. Це новий максимум від початку жовтня.

 

Яка динаміка смертності?

У Тернополі перший випадок смерті від коронавірусу зафіксували 14 травня. Від початку вересня кількість смертей почала збільшуватися. Найбільше за добу помирало 4 людини. Загалом, станом на 20 листопада, коронавірус забрав життя 74 тернополян від початку пандемії.

 

Ситуація в області останніми місяцями також стала гірша. Фактично щодня щонайменше одна людина помирає з діагнозом COVID-19.

Від початку осені лише три дні в області не фіксували смертей від коронавірусу. Найбільше ж за день помирало 7 людей. Наразі у Тернополі смертність від коронавірусу складає 1,1%. У області загалом ситуація трохи гірша. Смертність складає 1,3%.

 

Як зазначають медики – в групі ризику люди з хронічними захворюваннями, цукровим діабетом, люди з ослабленим імунітетом, літні люди.

За інформацією обласного лабораторного центру, протягом останніх п’яти днів в області від коронавірусу померли 26 людей.  Наймолодшому було всього 31 рік. Це чоловік з Тернополя. Найстаршій жінці, яка померла за цей час від коронавірусу, було 94 роки. Вона теж з Тернополя.

Середній вік померлих від коронавірусу за останні дні – 71 рік. Це підтверджує застереження медиків, що найтяжче хворобу переносять люди похилого віку.

Який прогноз смертності від COVID-19?

Останні прогнози стосовно ситуації зі смертністю від коронавірусу представили в Київській школі економіки 19 листопада.

За інформацією, представленою в дослідженні, лише Тернопільська область демонструє тенденцію до стабілізації ситуації другий тиждень поспіль.

Найгірший сценарій для України до кінця року - 17 тис. смертей від коронавірусу.

- Ми розглянули три сценарії дії карантину вихідного дня, - каже старший дослідник департаменту економіко-політичних досліджень Київської школи економіки, керівник ключових проєктів Юрій Ганиченко. - Зелений сценарій - найоптимістичніший та на нашу думку малоімовірний у теперішніх умовах. Він прогнозує 17 000 смертей при умові негайного введення локдауна по всій території України. Жовтий сценарій, 26 000 смертей, можливий при умові, що карантин вихідного дня спрацює. Чорний сценарій - 33 000 смертей від ковіду - відіграється якщо існуючий карантин не спрацює. Критичне навантаження на лікарні можливе в грудні 2020 року.

Лікарі закликають тернополян дотримуватися карантину та не ігнорувати масковий режим. По можливості уникайте поїздок громадським транспортом, місця скупчення людей. Використовуйте антисептики та не забувайте ретельно мити руки з милом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up