"Замість дерев - лише стовбури". Хто і чому на 15 Квітня обрізав берези?

"Замість дерев - лише стовбури". Хто і чому на 15 Квітня обрізав берези?
  • Про те, що на вулиці 15 Квітня з дерев залишились самі стовбури, редакцію повідомив тернополянин пан Володимир. 
  • У обслуговуючому підприємстві кажуть, що до таких робіт не мають жодного відношення. Як з'ясувалось згодом, дерева обрізали через те, що вони могли впасти та пошкодити дах церкви.

- Біля Церкви святого Архистратига Михаїла на вул. 15 Квітня провели обрізку дерев, - розповідає пан Володимир (прізвище відоме - ред.). - Із двох беріз залишилися одні стовпи. Гілля зрізали на рівні семи метрів від землі. Але ж це не тополі, які можна так обрізати. Вони не відновляться після такої "чистки", а просто загинуть. Насправді то не перший випадок. Це питання особливо актуальне у спальних районах міста. 

Пан Володимир каже, що мешканцям невідомо, хто проводив обрізку. До самих людей, які виконували роботи, очевидці звернутися не встигли. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Дану прибудинкову територію обслуговує приватне підприємство "Сонячне". Проте, до обрізки дерев вони не мають жодного відношення.  Як з'ясували працівникам ЖЕКу, дерева обрізали представники церкви, яка знаходиться на вул. 15 Квітня без наявності дозвільних документів. В підприємстві просять мешканців звертатися до них щодо обрізки дерев або ж викликати поліцію, якщо є сумніви в законності проведення робіт.

У церкві Св. Архистратига Михаїла підтвердили те, що дерева обрізали вони.

- Довелось обрізати дерева, бо вони могли впасти на дах, а дах коштує у нас багато тисяч, - каже завгосп церкви пан Михайло. - Треба було вирішити ту проблему, тому обрізали дерева. Ми робили це за всіма нормами. Залишили сім метрів від землі. Впевнені, що дерева і далі будуть рости. 

Чи знаєте ви місця, де провели таку "обрізку" дерев? Відповідь залишайте у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • читач

    Дивно, пенсіонер на Східному масиві сплатив штраф за підрізані кущі, а тут знищили дерева - і все о'k?  http://nova.te.ua/statti/rozchystyv-aleyu-i-zaplatyv-shtraf/

  • Воля

    На обрізку дерев мають бути дозвільні документи, хто б їх не зрізав: чи священики чи проста людина. Сподіваємось, що і штрафи будуть відповідні в даній ситуації. АЛЕ: справу зроблено, штрафи будуть сплачені з кишені...парафіян, звісно, а поставленої мети - священики добились.  Слова "Довелось обрізати дерева, бо вони могли впасти на дах..." - можна розцінити, мінімум  як неправду, так як цим деревам до ДАХУ....як до неба - видно на відео. Невже закон не для всіх однаковий?
  • Анонім

    Якщо зрізають дерева значить можуть і багатоповерхівку вхерачити . Ми вже бачили як на Орлика церковники п......и ,що вирубують дерева щоб посадити нові ,а виявилося що вони там багатоповерхівку хотіли вхерачити
  • Герасимчук Ростислав

    05 reply Герасимчук Ростислав

    Мусорщики забирали сміття за китайською стіною на східному і найшли тебе з братом на мусоркі ви дибіли два вижили після аборту.
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Podii/za-spalyuvannya-listya-ternopolyanami-zagrozhue-shtraf-ponad-tisyachu--10955600.html

    Герасимчук Ростислав reply 05

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up