Зайшов у воду, щоб дістати рибу та не повернувся на берег: на Шумщині втопився рибалка

Зайшов у воду, щоб дістати рибу та не повернувся на берег: на Шумщині втопився рибалка

На місцевому ставку втопився 56-річний житель Шумська.

Нещасний випадок трапився 3 вересня близько 7 ранку. 

За словами очевидців, чоловік прийшов на риболовлю, але риба потягнула вудочку і потерпілий зайшов у воду за нею. Проте на берег не повернувся. Рибалки, які перебували поруч, почули, що чоловік щось крикнув і після цього його тіло пішло під воду. Вони кинулися на допомогу й витягнули потерпілого на берег. 

Чоловіки викликали швидку та поліцейських. Медики констатували смерть чоловіка. Судово-медичний експерт, який оглядав тіло, слідів насильницької смерті не виявив. Шумчанин був тверезий, а ймовірна причина нещастя, серцевий напад і як результат - утоплення.

Відео дня

Даний факт слідчі внесли в ЄРДР згідно із ст 115 ККУ з поміткою "нещасний випадок". Остаточна причина смерті стане відома після проведення експертизи. Триває слідство, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області 

Правила, які врятують життя

  • Купатися краще вранці або ввечері, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання.
  • Температура води повинна бути не нижче 17-19 градусів за Цельсієм, у більш холодній - перебувати небезпечно.
  • Плавати у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватись поступово, починаючи з 3-5 хвилин. Не слід доводити себе до ознобу. При переохолодженні можуть виникнути судоми, припинення дихання, втрата свідомості. Краще купатися декілька разів по 15-20 хвилин.
  • Не можна входити та пірнати у воду після тривалого перебування на сонці. Периферичні судини сильно розширені для тепловіддачі. При охолодженні у воді настає різке рефлекторне скорочення м'язів, що веде за собою припинення дихання.
  • Уникайте купання у невідомих вам та спеціально не визначених для цього місцях. Якщо поблизу немає обладнаного пляжу, безпечне місце для купання необхідно вибирати з поступовим схилом та твердим чистим дном. У воду слід заходити обережно.
  • Не влаштовуйте грубі ігри на воді, підпливаючи під тих, хто купається, хапати їх за ноги, «топити», подавати помилкові сигнали про допомогу та ін.
  • В жодному разі не заходьте у воду в нетверезому стані.
  • Уникайте купання наодинці. Адже у випадку біди ніхто не зможе прийти вам на допомогу.
  • Не залишайте поблизу водойм дітей без нагляду дорослих. Діти повинні купатися лише під наглядом батьків.
  • Ніколи не пірнайте в незнайомих, спеціально необладнаних місцях. Навіть якщо напередодні це місце було безпечним для стрибків, то за ніч могли щось вкинути у воду або течією могло принести корчі.
  • Не запливайте далеко, тому що можна не розрахувати своїх сил.

Нагадаємо, у квітні цього року на території Козівської територіальної громади у ставку втопилася півторарічна дитина. 

За словами мами, син грався на подвір'ї. Воно повністю загороджене, а фіртка була зачиненою. За метрів шість від помешкання розташований ставок. 

Поки мама відвернулася, малюк вийшов з двору городами - він побіг за гусьми. Жінка пішла за ним фактично одразу, але побачила сина уже у воді обличчям вниз. Малого дістали, а родичі викликали швидку. Проте врятувати хлопчика не вдалося. Медики констатували смерть малолітнього.

Довідка: В області є 886 ставків та озер, 6 066 км – протяжність річок.

Читайте також: Що робити і чого категорично не можна, рятуючи того, хто тоне

І війни не треба. У липні на Тернопільщині вода забрала життя вже сімох чоловіків

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up